Μαρίνα Καραφά: Πήρε το μεταπτυχιακό στις «Δικτυακές Πόλεις και Αναπαραστάσεις»

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Η Θεατρολόγος κα Μαρίνα Καραφά-Μπελεβώνη απέκτησε πρόσφατα τον μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών από το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, του πανεπιστημίου Πατρών.

Η Μαρίνα Καραφά-Μπελεβώνη, αρχικά σπούδασε στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Πάτρας), στη συνέχεια η μεγάλη της αγάπη για το θέατρο την ¨οδήγησε¨ στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου το 2016 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της.

Ο τίτλος του μεταπτυχιακού ήταν «Δικτυακές Πόλεις και Αναπαραστάσεις» το οποίο έχει ως γνωστικό αντικείμενο την διεπιστημονική έρευνα ανάμεσα στις γνωστικές περιοχές που διαμορφώνουν α) η μελέτη των πολιτισμών των αστικών χώρων και β) οι μέθοδοι αναπαράστασης και αλληλεπίδρασης με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Σκοπός του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος είναι, η εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στη μελέτη, σχεδιασμό και παρέμβαση σε ζητήματα που συνδέονται με την πολιτιστική προβολή και αναπαράσταση σε αστικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, ερευνώνται ζητήματα ερμηνείας και σημειωτικής ανάλυσης της κοινωνικής πραγματικότητας όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται με την εγκαθίδρυση και διαμεσολάβηση των ψηφιακών συστημάτων και τη δημιουργία νέων δυνητικών χώρων.

Η Μαρίνα Καραφά-Μπελεβώνη είναι δασκάλα Θεατρικής Παιδείας στον Δήμο Αγρινίου, όπου δραστηριοποιείται στις δύο θεατρικές ομάδες ενηλίκων και στο τμήμα Εφηβικού θεατρικού εργαστηρίου.

Να θυμίσουμε τέλος ότι, το 2013 είχε δημιουργήσει στα Καλύβια Αγρινίου τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και την Θεατρική Ομάδα Καλυβίων “παιΖΟΥΜΕ” τα οποία υπάγονταν στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, έχει θητεύσει ως βοηθός σκηνοθέτη στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ενώ ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ ¨Αγαπητέ Θεέ¨,  και ¨Εκάβη, μια πρόσφυγας¨.