Δικηγόρος Αθηνών ο συμπατριώτης μας Νίκος Δ. Ταλιούρας

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Νέο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) αναγορεύθηκε επάξια εδώ και λίγο διάστημα, ο Νίκος Δ. Ταλιούρας, συμπατριώτης μας, με καταγωγή από τα Καλύβια, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε δικηγορικό γραφείο της πρωτεύουσας!

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και διαμένει μόνιμα στην Πετρούπολη, ενώ όπως μας ανέφερε σε πρόσφατη επικοινωνία μας: «Πλέον, είμαι επισήμως δικηγόρος και εργάζομαι ως συνεργάτης σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο έχει ως αντικείμενο την μάχιμη δικηγορία. Ολοκλήρωσα τους 18 μήνες άσκησης μου και κατόπιν τούτου συμμετείχα με επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της άσκησής μου εκτός του δικηγορικού γραφείου είχα εργαστεί και ως ασκούμενος δικηγόρος στο νομικό τμήμα της τράπεζας Πειραιώς.

Να αναφέρουμε ότι, ο 27χρονος Νίκος Ταλιούρας έχει γεννηθεί στην Αθήνα, είναι γιος του Δημητρίου Ταλιούρα και της Μαρίας Ψιλογιαννοπούλου-Ταγκάλου, με την καταγωγή των γονιών του να είναι από την Αιτωλοακαρνανία από Χαλκιόπουλο και Καλύβια αντίστοιχα, αλλά και με ¨ρίζες¨ από Παυλόπουλο Ευρυτανίας.

Ο Νίκος Ταλιούρας ξεκινά με αισιοδοξία τον επαγγελματικό βίο και τονίζει χαρακτηριστικά: «Η δικηγορία για εμένα και συγκεκριμένα η απονομή του δικαίου, είναι κάτι που γοητεύει και με συναρπάζει. Πράγματι, πέρα από την  όποια επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια που σου προσφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος, σου δίνεται κυρίως η δυνατότητα να προσφέρεις με τις υπηρεσίες σου στην κοινωνία».

Και συνεχίζει: «Κατ' αρχήν θεωρώ ότι, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους θεσμούς, τις ανθρώπινες σχέσεις και φυσικά απέναντι στο νόμο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν, ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να τους προσφέρει την δυνατότητα να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τα δικαιώματά τους. Η απονομή του δικαίου από όποια θέση και αν υπηρετείται, συμβάλλει όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, στην κοινωνική γαλήνη και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων των πολιτών.

Εν γένει, πιστεύω, ότι το ποιοι είμαστε καθορίζεται εν πολλοίς από τις επιλογές μας και από τον τρόπο που ανταποκρινόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες και προκλήσεις, με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι.

Και ο Νίκος Ταλιούρας υπογραμμίζει με έμφαση: «Εάν με ρωτάτε λοιπόν, τί σημαίνει για μένα η δικηγορία, είναι ένας τρόπος να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα από την οικογένεια μου. Είναι ένα τρόπος να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και στους συνανθρώπους μου. Γνωρίζω εκ των προτέρων και μέρα με τη μέρα το διαπιστώνω ακόμη περισσότερο, ότι μόνο εύκολο δεν είναι. Ωστόσο είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ σκληρά και με όλες μου τις δυνάμεις ειδικά στη σημερινή δύσκολη από οικονομικής και όχι μόνο άποψης περίοδο που βιώνουμε, ώστε να πετύχω τους στόχους μου».

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τα αυτοδιοικητικά, αφού το 2019 έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές του δήμου Πετρούπολης με την παράταξη της Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης (Δ.Α.Κ.) με επικεφαλή του συνδιασμού τον Δημήτριο Ν. Ταλιούρα, όπου και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, λαμβάνοντας 941 σταυρούς, όντας πρώτος στην παράταξη και τρίτος σε ολόκληρη την πόλη με ελάχιστους ψήφους διαφορά από τον πρώτο.

Όμως ο Νίκος Ταλιούρας ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ, έχοντας περάσει από την ιστορική τοπική ομάδα, του Άρη Πετρούπολης. Την παρούσα χρονική περίοδο συμμετείχε, όσο δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Αττικής.

Του αρέσουν πολύ οι παραδοσιακοί χοροί όλης της χώρας μας, τους οποίους άρχισε να μαθαίνει από την ηλικία των 7 ετών. Έως σήμερα συνεχίζει να συμμετέχει σε χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού, όπου είναι ενεργό μέλος. Σε  ό,τι αφορά τον σύλλογο αυτό, ο οποίος απαριθμεί πάνω από 500 μέλη, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του.

Δεν μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι αναφορές του Νίκου και στον τόπο καταγωγής των γονιών του, όπου αναφέρθηκε με συγκίνηση: «Το χωριό μας (Καλύβια) είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μου. Το έχω συνδέσει με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, ειδικά της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας. Είναι το μέρος, το οποίο, με κάνει να νιώθω ότι, όπου και αν βρεθώ, θα ξέρω ότι πάντα θα έχω μία ιδιαίτερη πατρίδα να με περιμένει. Αυτό βεβαίως, που αγαπώ περισσότερο στο χωριό μας, είναι οι άνθρωποί του και οι σχέσεις που έχω κτίσει μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια… Οι αγαπημένοι μου συγγενείς και οι διαχρονικοί μου φίλοι, οι οποίοι μου δίνουν ακόμη ένα λόγο να επισκέπτομαι τον υπέροχο τόπο μας!

Ιδιαίτερη αναφορά βεβαίως, πρέπει να κάνω στον παππού μου τον μπάρμπα Γιάννη Τάγκαλο, τον οποίο αγαπώ και σέβομαι απεριόριστα.

Άλλωστε, το χωριό μας όπως και το χωριό του πατέρα μου το Χαλκιόπουλο είναι ο τόπος μου και οι ρίζες μου!

Οφείλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέδραμαν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά μου να εκπληρώσω τους στόχους μου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους γονείς μου, τους οποίους ελπίζω να συνεχίζω να κάνω υπερήφανους. Χαιρετισμούς σε όλους τους συμπατριώτες μου!»

Ευχόμαστε στο Νίκο Ταλιούρα, καλή σταδιοδρομία και κάθε προσωπική επιτυχία!

Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος