Μια ρέπλικα του παλιού υδατόπυργου στον σταθμό Αγγελοκάστρου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ο Βασίλης Χωριάτης ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αγαπά τον σιδηρόδρομο  και την φωτογραφία, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον μοντελισμό, με πιο πρόσφατη δημιουργία του μια εξαιρετική κατασκευή-ρέπλικα του κτιρίου όπου ήταν ο υδατόπυργος του τραίνου στο Αγγελόκαστρο!

Πώς μπορεί οι σταθμοί και τα τρένα να γίνουν χόμπυ μιας ζωής; Ονομάζεται σιδηροδρομικός μοντελισμός και συγκαταλέγεται στις λίστες με τα πιο δύσκολα και τα πιο εντυπωσιακά χόμπι! Είναι το απόλυτο πάθος για κάποιον που ασχολείται συστηματικά... Μια κατασκευή που, μπορεί να παίρνει καιρό για να ολοκληρωθεί, αλλά όταν τελικά ο μοντελιστής την απολαμβάνει σε λειτουργία, είναι μαγεία!

Ο Υδατόπυργος Σ.Σ. Αγγελοκάστρου Αιτωλοακαρνανίας που ήταν αριστερά και λίγο ποιο πάνω από τον σταθμό, έχει γκρεμιστεί εδώ και χρόνια και όπως αναφέρει ο κ. Βασίλης Χωριάτης στην ανάρτησή του στο facebook και την ομάδα, “Railroadmodellers-Μοντελισμός σιδηροδρόμων” «…ο υδατόπυργος γλύτωσε απο πολέμους, από σεισμούς και καταποντισμούς για να γκρεμιστεί το 2004 στα πλαίσια της έλευσης του ανύπαρκτου τραίνου, ευτυχώς το 1994 πρόλαβα και φωτογράφισα και μέτρησα το πρωτότυπο».

Δείτε εικόνες της όμορφης μακέτας του Βασίλη Χωριάτη, του Υδατόπυργου Σ.Σ. Αγγελοκάστρου

- Ευχαριστίες στον κο Βαγγέλη Πυρπύλη

Πηγή: Railroadmodellers-Μοντελισμός σιδηροδρόμων-Fermodellismo-Modelbahnen

https://www.facebook.com/groups/modelrailroaders/