Συνεχίζεται η βροχόπτωση στα Καλύβια

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με δυνατή βροχή και με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στο οδικό δίκτυο, όπου σε αρκετά σημεία της επαρχιακής οδού Καλυβίων-Αγρινίου, τα νερά ¨δυσκολεύουν¨ την κίνηση των οχημάτων.

Ιδιαιτέρως στην περιοχή του οικισμού Πλατάνου το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού που δεν έχουν δυνατότητα άμεσης απορροής. Το πρόβλημα είναι γνωστό και εφιστάται η προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων.

Επίσης στα Καλύβια και στον οικισμό Αγ. Γεωργίου, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές , ενώ τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχισθούν μέχρι τις βραδινές ώρες.

Εντονότατη βροχόπτωση σημειώνεται στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ώρες, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς για προβλήματα τα οποία προκύπτουν από τους μεγάλους όγκους νερού.

Δήμος Αγρινίου: Ειδική τηλεφωνική γραμμή

Σε λειτουργία τίθεται ειδική τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο Αγρινίου όπου θα καταγράφονται προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία.

Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 26413 -60442 μέχρι τις 10.00 μ.μ. για την αναφορά ζημιών από την βροχόπτωση.

Ισχυρή σύσταση από την Πολιτικη Προστασία προς τους πολίτες

Υπενθυμίζεται στους δημότες του δήμου Αγρινίου η ισχυρή σύσταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Καλούνται οι κάτοικοι να ακολουθήσουν πιστά τις βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

-Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.