Ιδανικός προορισμός για ποδηλάτες η περιοχή Καλυβίων

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ακόμη και αυτή την περίοδο της καραντίνας πολλοί είναι οι ποδηλάτες που επιλέγουν τη διαδρομή που διέρχεται από το χωριό μας για να γυμναστούν και να αθληθούν, σε μια ιδανική περιοχή που προσφέρεται για ποδηλατικές εξορμήσεις.

Είτε μεμονωμένα είτε κατά μικρές ομάδες, συνήθως με αφετηρία το Αγρίνιο, οι ποδηλάτες διανύουν καθημερινά χιλιομετρικές αποστάσεις, αφού το ποδήλατο δίνει το πλεονέκτημα να αλλάζει ο αναβάτης την ένταση, την ταχύτητα και τα χιλιόμετρα, οπότε η άσκηση γίνεται κατάλληλη για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους.

Οι διαδρομές που επιλέγουν πολλές φορές οι ποδηλάτες περιλαμβάνουν τον οικισμό Πλατάνου και τα Καλύβια, προς Αγγελόκαστρο και περίπλου της λίμνης Λυσιμαχίας ή εναλλακτικά με κατεύθυνση προς τα δυτικά, διέρχονται από τον οικισμό Αγίου Γεωργίου, γέφυρα ΔΕΗ στον Αχελώο και προορισμό τα χωριά του Ξηρομέρου…

Η περιοχή του κάμπου των Καλυβίων προσφέρεται για ποδηλασία όλες τις εποχές του χρόνου, διότι υπάρχουν ασφαλτοστρωμένες διαδρομές, είναι επίπεδη χωρίς ανηφορικά ή κατηφορικά ¨κομμάτια¨ και με σχετικά επαρκή οδοσήμανση. 

Ακόμη, η μεγάλη έκταση του αγροτικού οδικού δικτύου, έχει αρκετές ¨χωμάτινες¨ διαδρομές, οι οποίες προσφέρονται για έμπειρους και ικανούς ποδηλάτες που ασχολούνται με το mountain bike και την ¨εκτός δρόμου¨ ποδηλασία.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας είναι ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η ενδυνάμωση των ποδιών, είναι ιδανική γυμναστική για αρχάριους, ενδυναμώνει τον κορμό και την σπονδυλική στήλη του αναβάτη, βελτιώνει την ψυχική υγεία, είναι μια δραστηριότητα φιλική προς το περιβάλλον, και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για γυμναστική.

Είναι σημαντικό, ακόμη και σε περίοδο καραντίνας, να μην σταματήσουμε να ασκούμαστε. Η ποδηλασία είναι από τους πιο ξεχωριστούς τρόπους γυμναστικής που κρατά τον ποδηλάτη ενεργό καθ’όλη την διάρκεια.