Δη.Πε.Θε. Αγρινίου: Κλείστε το... λογοτεχνικό σας τηλεφωνικό ραντεβού

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου συνεχίζει  το Πρόγραμμα των δράσεων του στην εορταστική περίοδο με τηλεφωνικά ραντεβού λογοτεχνίας.

Όσο δε μπορούμε ακόμα να συναντηθούμε στις αίθουσες, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου θα σας παίρνει τηλέφωνο. Αν κάποιος διάλεγε ένα κείμενο ειδικά για εσάς, θα θέλατε να το ακούσετε; Πώς θα νιώθατε, αν κάποιος σας το επικοινωνούσε από το τηλέφωνο για να ξορκίσετε τη δυσκολία των καιρών;

Στις 2 Ιανουαρίου 2021 από 18.00 έως 19.00 μ.μ. οι καταξιωμένοι ηθοποιοί  Σοφία Βογιατζάκη και Γιώργος Γεροντιδάκης σας καλούν σε μια πρωτότυπη συνομιλία. Μια απλή ιδέα μεταμορφώνεται σε μια καταπραϋντική τελετουργία: ο ακροατής κλείνει ένα τηλεφωνικό ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και του απαγγέλλει ένα κείμενο από τη συλλογή «Μικρές ιστορίες Για μια χαμένη όραση» του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΙΦΑΒΑ.

Λίγα λόγια  για τη συλλογή:

Πρόκειται για «μια προσπάθεια χαρτογράφησης  της λαϊκής ψυχής, όπως αυτή αναδείχνεται ανόθευτα και αυθόρμητα στις απλές στιγμές της καθημερινότητας. Είναι όλες αληθινά περιστατικά.  Μετά την επικράτηση του αστικού πολιτισμού, άρχισε η λεηλασία του λαϊκού πολιτισμού. Οι έννοιες φιλότιμο, ευαισθησία, αξιοπρέπεια ξεχάστηκαν ή θυσιάστηκαν στο βωμό της χρησιμοθηρίας και της αστικής βαρβαρότητας.

Ο Ελληνικός λαός όμως, ίσως επειδή αντλεί από πολιτιστικά κοιτάσματα τριών τουλάχιστον χιλιετηρίδων, διαθέτει μεγάλα αποθέματα αντίστασης. Έτσι οι έννοιες αυτές ακολουθώντας παράξενες υπόγειες διαδρομές, παρά τις αντίξοες συνθήκες παραμένουν ζωντανές σε κάποιες ψυχές. Αλλωστε τα περισσότερα τα κουβαλάμε, δεν τα διδασκόμαστε…» σημειώνει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑΣ στην εισαγωγή του έργου του.

Όποιος ενδιαφέρεται ν’ ακούσει μια ιστορία με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επικοινωνήσει στην διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στα τηλέφωνα του γραφείου του Δη.Πε.Θε. 26410-21158 και 26410–46452, ώρες γραφείου, αφήνοντας ονοματεπώνυμο και σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Οι κρατήσεις θα γίνονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.