Ένας μαγικός "Παραμυθένιος Κόσμος" γέμισε Χριστούγεννα!!!

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Μια όμορφη εορταστική εκδήλωση δια μέσω διαδικτύου πραγματοποίησε για τα μικρά παιδιά, στο Μεσολόγγι, το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Παραμυθένιος Κόσμος» της συμπατριώτισσά μας Νεκταρίας Καντζούρου, με ¨καλεσμένη¨ την συγγραφέα-εκπαιδευτικό Φωτεινή Μυλωνά.

Η κυρία Νεκταρία Καντζούρου μαζί με ένα όμορφο κείμενο που έγραψε μας στέλνει τις ευχές της για τις γιορτές που πλησίασαν:

«Όμορφα που είναι τα Χριστούγεννα… μα, είναι ακόμα ομορφότερα όταν τα γιορτάζεις  με τα παιδιά!!!

Τι να πρωτοθυμηθείς!!!  Τέτοιες μέρες ετοιμάζαμε τη χριστουγεννιάτικη παράσταση για να καλωσορίσουμε τη γέννηση του Χριστού, τα δάχτυλά μας καίγονταν από τη σιλικόνη και τρέχαμε από συρτάρι σε συρτάρι για να βρούμε χαρτόνια, κανέλες, αστεράκια, χρυσόσκονη, ενώ τα παιδιά ακούραστα έκοβαν, κολλούσαν, ζωγράφιζαν σιγοτραγουδώντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Μα τώρα, όλα είναι αλλιώτικα… όλα μέσα από μια οθόνη. Μα, τι μπορείς να κάνεις μέσα από μια οθόνη; Πώς να τους μιλήσεις για το βαθύ μήνυμα των Χριστουγέννων και να το καταλάβουν… δυσκολεύεσαι, αλλά  τα παιδιά σού δίνουν δύναμη, αφού  βλέπεις τα  χαμόγελά τους και τα  ματάκια τους γεμάτα αγάπη και ανυπομονησία… «Αν σε έφτανα  κυρία, θα σε αγκάλιαζα…»  Και ξαφνικά με ένα μαγικό τρόπο νιώθεις να θεριεύεις… προχωράς και συνεχίζεις!!!

Τα Χριστούγεννα έρχονται …  έτσι φτιάξαμε χριστόψωμο και μπισκότα με τους γονείς!

Η Πρωτοχρονιά φτάνει και μάθαμε για τη χώρα του Αϊ Βασίλη από τη συγγραφέα Φωτεινή Μυλωνά.

Όσο για τις κατασκευές… όλα έγιναν βήμα-βήμα και τα καταφέραμε!!!

Ας γιορτάσουμε, λοιπόν,  όπως ξέρουμε, και ας είμαστε μακριά. Άλλωστε οι καρδιές των ανθρώπων ξέρουν να νιώθουν και να αγαπούν.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με όσα ο καθένας μας ονειρεύεται!!!

Το Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Νηπιαγωγείο- Βρεφονηπιακός σταθμός «Παραμυθένιος Κόσμος» της Νεκταρίας Καντζούρου, λειτουργεί στο Μεσολόγγι.