Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (22/12)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Διπλή θα είναι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί με διαδοχικές τηλεδιασκέψεις, την προσεχή Τρίτη 22 Δεκεμβρίου με κυρίαρχο θέμα βέβαια, την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το οικονομικό έτος 2021. 

Δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των δυο συνεδριάσεων:

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στην 19η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την 22η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Συζήτηση της υπ. αριθ. 33/2020 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Χαροκόπου Αντώνιου σχετικά την εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π. «Δημήτριος & Βέρα Σφήκα».

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Συζήτηση της υπ. αριθ. 34/2020 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Χαροκόπου Αντώνιου σχετικά με την ένταξη του έργου ασφαλτόστρωσης του αγροτικού- δημοτικού δρόμου Άνω Λουσοί- Λεύκα του Δήμου Καλαβρύτων στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Συζήτηση της υπ. αριθ. 35/2020 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνου σχετικά για το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και την προστασία ακτών.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Συζήτηση της υπ. αριθ. 38/2020 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» κ. Μωραΐτη Νικολάου σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις στη συνταξιοδότηση από τον πρώην ΟΓΑ.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Συζήτηση της υπ. αριθ. 37/2020 Επερώτησης της Περιφερειακής Συμβούλου της Παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Δικαίωμα στην Πρόοδο» κας Ρούση Αγγελικής σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την COVID–19 με την μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

ΘΕΜΑ 1ο: Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

(εισηγητής: Επικεφαλής της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα Δικαίωμα στην Πρόοδο κ. Κατσιφάρας Απόστολος)

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση του Σχεδίου Δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας δαπανών υλοποίησης των επιμέρους δράσεων.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Φίλιας Ανδρέας)

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ετήσιου σχεδίου δράσεων Τουριστικής Προβολής έτους 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

(εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κοροβέσης Νικόλαος)

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση επικαιροποίησης Σχεδίου Αντιμετώπισης Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2021.

(εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος)

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση επικαιροποίησης Σχεδίου Αντιμετώπισης Κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2021.

(εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος)

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση επικαιροποίησης Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2021.

(εισηγητής: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Νεκτάριος)

ΘΕΜΑ 7ο: Α) Έγκριση της 2ης Τροποποίησης Ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2020 χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Β) Έγκριση της πληρωμής Έργων/Μελετών της 2ης Τροποποίησης του Ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος 2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτείται από τους Κ.Α.Π. και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το χρονικό διάστημα από 01/01/2021 και μέχρι την έγκριση του Ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος 2021 με τη διαδικασία των προκαταβολών.

(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης)

 

20η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Καλείστε όπως συμμετάσχετε στην 20η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την 22η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ: Έγκριση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οικονομικού έτους 2021.