Σύσκεψη για τήρηση μέτρων προστασίας στα σχολεία του νομού

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Νέα ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 14/10, στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από κρούσματα COVID19 που εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας.

Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης που είχε διεξαχθεί  προ μηνός για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε βαθμίδα των σχολικών  μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Στη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η ανάγκη  λήψης των αναγκαίων μέτρων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της εκπαίδευσης την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ δόθηκε βαρύτητα στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις περιπτώσεις που θα αποφασίζεται το κλείσιμο τμημάτων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων. 

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιος Σαρδέλης, η εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Κουρκούνη, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσιλίκας, οι Σωκράτης Στέλλιος και Αντώνιος Αλετράς, εκπρόσωποι του Δήμου Μεσολογγίου, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των Δήμων Αμφιλοχίας, Σοφία Ανδρίκουλα, Αγρινίου Κων/νος Καλαντζής, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Γεωργία Πλώτα, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Αχαΐας, Θεόδωρος Λάμπος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Χαϊδής.