Εργασίες καθαρισμού τάφρου

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργασίες καθαρισμού χωμάτινης τάφρου και αντιπλημμυρικής προστασίας που πραγματοποιήθηκαν από εκσκαφικό μηχάνημα της Περιφέρειας στην περιοχή κοντά στο Δημοτικό Σχολείο.

Οι συγκεκριμένες εργασίες έγιναν στις δυο εισόδους του χωριού μας όπου εκτελούνται έργα καθαρισμού και διάνοιξης, ενώ και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου επέβλεψε την εξέλιξή τους.

Να σημειώσουμε ότι, η τάφρος ήταν μπαζωμένη από χώματα και πυκνή βλάστηση, ενώ αποτελεί εν δυνάμει εστία μόλυνσης από τα κουνούπια. Ιδιαίτερα στο σημείο της τάφρου κοντά στο σχολείο παρατηρείται εδώ και καιρό να νερά να μην έχουν καλή απορροή και να παραμένουν στάσιμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει συσσώρευση φερτής ύλης και σκουπιδιών.

Παράλληλα στο σημείο κάτω από την τσιμεντένια γέφυρα, το ρείθρο είναι υπερυψωμένο και έτσι το νερό που διατρέχει την χωμάτινη τάφρο δεν μπορεί κάποιες φορές να εισέλθει  στο εγκιβωτισμένο και σκεπασμένο κομμάτι της (μήκους 700 μέτρων) και πρέπει να εξευρεθούν λύσεις για βελτίωση της απορροής.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του χωριού τέλος, έγινε τις προηγούμενες μέρες από εκσκαφέα καθαρισμός και απομάκρυνση μπάζων σε χωμάτινη τάφρο, όμως και εκεί υπάρχουν ανισοϋψείς διαφορές στην κλίση οι οποίες δυσκολεύουν την απορροή των υδάτων.