Επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελλήνιου αγώνα αλεξιπτώτου πλαγιάς

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Με επιτυχία έληξε ο Πανελλήνιος αγώνας αποστάσεων (Λίγκα) αλεξίπτωτου πλαγιάς, πού διοργάνωσε από 9 έως 11/10, η Αερολέσχη Αγρινίου κατόπιν ανάθεσης από την ΕΛ.Α.Ο. στην περιοχή Αγίας Βλαχέρνας, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον Πανελλήνιο Αγώνα Παραπέντε (Parapende "αλεξίπτωτο πλαγιάς") οι βαθμολογίες προσμετρούνται στην συνολική βαθμολογία των πιλότων, ενώ οι συμμετοχές (μεταξύ αυτών και γυναίκες) ξεπέρασαν τις 40, από την Ελλάδα, την Ελβετία, την Αυστρία, την Γερμανία και την Πολωνία.

Ο τερματισμός της πρώτης ημέρας έγινε στην θέση Ντουγρή Τριχωνίδας, ενώ οι αθλητές που τερμάτισαν την δεύτερη ημέρα προσγειώθηκαν στο Καινούργιο, στην παραλίμνια περιοχή Άγιος Γεώργιος. Οι αθλητές που τερμάτισαν την τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων προσγειώθηκαν στο Πολιτικό αεροδρόμιο Αγρινίου.

Ο αγώνας FAI cat2 προσμετράτε στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, το έτος 2021, σε σχετικές υποχρεώσεις.

Απονεμήθηκαν συνολικά δώδεκα (12) κύπελλα  στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας: Κατάταξη Πιστοποίησης EN A και EN B, Κατάταξη Πιστοποίησης ΕΝ C και Συνολική Γενική Κατάταξη.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καρδαράς (Μέλος Αερολέσχης Αγρινίου)