Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Με μεγάλη οργανωτική και καλλιτεχνική επιτυχία ¨στέφθηκε¨ το «1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αγρινίου» το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με τη συμμετοχή σημαντικών χορωδιών από πολλές περιοχές της πατρίδας μας και ¨αγκαλιάστηκε¨ με αγάπη από το κοινό της πόλης μας.

Η τριήμερη αυτή μουσική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Κινηματοθέατρο «Ελληνίς», διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία της κυρίας Χρυσούλας Τασολάμπρου, Προέδρου του Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Σκέπη» και με συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου, τον Δήμο Θέρμου και το Υπουργείο Τουρισμού – ΕΟΤ.

Προσφώνηση στην χθεσινή εκδήλωση έκανε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, κ. Κώστας Καλαντζής και η Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Αικατερίνη Μοθωναίου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδος, κα Αμαλία Βούλγαρη και η Αντιδήμαρχος Θέρμου, κα Ιωάννα Καλημέρη.

Τις χορωδιακές εκδηλώσεις παρακολούθησαν επίσης, ο Χοράρχης της Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» κ. Νίκος Στρατόπουλος και τα μέλη της χορωδίας, κυρίες Μαρία Π. Ζαπαντιώτη και Αλεξάνδρα Τσάμη, όπου παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν αλλά και να ανταλλάξουν προτάσεις πολιτιστικής συνεργασίας, με την κα Χρ. Τασολάμπρου, τον κ. Αλ. Κωστάλα, την κα Άννα Μπιθικώτση και πολλούς εκπροσώπους χορωδιών που μετείχαν στο φεστιβάλ.

Την άψογη παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Αλέξης Κωστάλας, καταξιωμένος επί σειρά ετών στον χώρο, καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής του κλασικού θεάτρου και του καλλιτεχνικού αθλητισμού.

Χθες  Σάββατο, στην δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, συμμετείχαν οι αξιόλογες χορωδίες: Ζακύνθου «Η Φανερωμένη», η Χορωδία «Φιλομήλα» Μουσικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, η Χορωδία «Λαμποβίτισσα» Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας Κέρκυρας, η Χορωδία Ενηλίκων Πολιτιστικού & Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» και η Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Θεσσαλονίκης.

Όλες τις εκτελέσεις των χορωδιών και τις βραβεύσεις καταχειροκρότησε το ενθουσιασμένο κοινό και στο τέλος πολλοί ήταν αυτοί που παρέμειναν στον χώρο για να συγχαρούν όλους τους παράγοντες αυτής της θαυμάσιας εκδήλωσης.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι, σήμερα Κυριακή, η Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Θεσσαλονίκης έψαλλε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Απ. Παύλου στην Μεγάλη Χώρα (Ζαπάντι).

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για την επιτυχία του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Αγρινίου και ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί αντίστοιχα μια επίσης επιτυχημένη εκδήλωση που την χρειάζεται και την στηρίζει η τοπική κοινωνία.