ΕΠΣΑ: Αναβολή κληρώσεων πρωταθλημάτων

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι, οι προγραμματισμένες για τις 26/08/20 κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων και της 1ης φάσης του κυπέλλου, μετατίθεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος της μετάθεσης είναι ότι, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, αποφασίστηκε οι κληρώσεις να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των σωματείων και για το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας, αυτές να μεταδοθούν σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία, ώρα, την ιστοσελίδα που θα μεταδώσει την κλήρωση και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν αυτή.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Από την Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ ανακοινώνεται ότι, αιτήματα σωματείων για τον ορισμό διαιτητών για φιλικούς αγώνες, θα γίνονται δεκτά αν υποβάλλονται εγγράφως δύο ημέρες (48 ώρες) πριν την διεξαγωγή του αγώνα, στο ΦΑΞ 26310-25333 και στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ/ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η ΕΠΣΑ ενημερώνει τα σωματεία για το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου το οποίο έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο σχετικό πεδίο ενημέρωσης "Αθλητισμός & Covid -19" στις ενότητες Προπονητικά και Αγωνιστικά Πρωτόκολλα.

Επίσης, η ΕΠΣΑ ενημερώνει ότι, επειδή το εν λόγω Υγειονομικό Πρωτόκολλο αναφέρεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εν γένει, όπου κρίνονται απαραίτητες οι παρακάτω δραστηριότητες θα συμπεριλαμβάνονται χωρίς όμως να ξεπερνάει τον συνολικό αριθμό των ογδόντα (80) ατόμων που μπορούν να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση.

Παρατηρητής αγώνα και βοηθός παρατηρητή

Παρατηρητής διαιτησίας

Ιατρός αγώνα

Οικονομικός επόπτης

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ_ΕΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ- ΕΠΙΣΗΜΩΝ-ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αγαπητοί ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, αγαπητοί υπεύθυνοι των σωματείων,

Οι λοιμώξεις με τον COVID -19 συνεχίζουν να μας απασχολούν καθημερινά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτή την πραγματικότητα. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά με στόχο την μείωση μιας πιθανής μόλυνσης.

Αυτή η προσπάθεια μπορεί να πετύχει μόνο σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο αποτελεί μια κατευθυντήρια γραμμή για όλα τα σωματεία τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που αναφέρονται, ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά προβλήματα. Για την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων συστήνεται ο διαχωρισμός της κάθε αθλητικής εγκατάστασης σε τρεις ζώνες

Ζώνη 1: αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος

Ζώνη 2: αφορά τα αποδυτήρια

Ζώνη 3: αφορά τον προσβάσιμο ελεύθερο χώρο γύρω από την αθλητική εγκατάσταση

Πιθανές εγκαταστάσεις γύρω από τη Ζώνη 3 (κυλικεία, καντίνες κ.α) υπόκεινται στα ισχύοντα πρωτόκολλα των υπεύθυνων υγειονομικών υπηρεσιών.

Γενικοί κανόνες

1. Στις Ζώνες 2 και 3 είναι υποχρεωτική η απόσταση του 1,5 -2m (μέτρων) μεταξύ των ατόμων

2. Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί με σωματική επαφή (εναγκαλισμοί, χειραψίες)

3. Να τηρούνται οι κανόνες σωστής υγιεινής συμπεριφοράς σε περίπτωση βήχα, φτερνίσματος (χρήση χαρτομάντιλου, χρήση του αγκώνα του χεριού για το βήξιμο)

4. πλύσιμο χεριών με σαπούνι (τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα) ή/και απολύμανση χεριών

5. αποφεύγονται φτυσίματα και απέκκριση υγρών από τη μύτη στους αθλητικούς χώρους