Καθαριότητες στο Μνημείο Πεσόντων

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Δράση καθαριότητας και εξωραϊσμού στον χώρο του Μνημείου Πεσόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων, την Δ/νση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του δήμου και με την συμμετοχή πολλών εθελοντών.

Έγινε συγκέντρωση πλαστικών απορριμμάτων, σκουπιδιών, κοπή χόρτων, βάψιμο σε πλευρές του μνημείου, πλύσιμο επιφανειών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με τη χρήση γεωργικού ελκυστήρα.

Η διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης στα Καλύβια, έχει να κάνει με μια σειρά δράσεων καθαριότητας και ευαισθητοποίησης σε διάφορες περιοχές με θέμα: ¨Αγρίνιο, χωρίς πλαστικά απορρίμματα¨.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Με αργά και σταθερά βήματα αλλάζουμε την είσοδο του χωριού μας που βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που είναι παρόντες και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό όποτε τους ζητηθεί. Να ευχαριστήσω επίσης την κυρία Δήμητρα Αβράμπου που μας συμπεριέλαβε στις δράσεις της Ακτίνα Εθελοντισμού και σήμερα όλοι μαζί οι εθελοντές έκαναν καθαρισμό στον χώρο γύρω από το μνημείο».

Η έκταση της ρύπανσης από τα πλαστικά μίας χρήσης απαιτεί άμεση κινητοποίηση για να μειωθεί δραστικά ο αντίκτυπος τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Η πρωτοβουλία της Ακτίνας του Δήμου Αγρινίου στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να γίνει αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία, την κουλτούρα και συμπεριφορά   απέναντι στη διαχείριση των απορριμμάτων.