Καθαρισμοί από την Πολιτική Προστασία του δήμου

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Καθαρισμοί καλαμιών και χόρτων κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αγρινίου-Καλυβίων, στο ύψος του στρατιωτικού αεροδρομίου ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από μηχανήματα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου.

Μάλιστα στις εργασίες χρησιμοποιήθηκε και ο σύγχρονος γεωργικός ελκυστήρας που αγοράσθηκε στις αρχές του έτους μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και συμβάλλει στον καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας και στις ανάγκες της πυροπροστασίας.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει για την αντιπυρική προστασία, στις εργασίες που εκτελούνται σε διάφορες περιοχές του δήμου περιλαμβάνονται ο καθαρισμός των αγροτικών δρόμων, ρεμάτων, η ενίσχυση της πυροπροστασίας, καθώς και ο αυστηρός έλεγχος των ιδιωτικών οικοπέδων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους πρέπει και οφείλουν να καθαρίσουν για την αποφυγή τοποθέτησης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Οι πολίτες που έχουν εντοπίσει ακάθαρτο οικόπεδο πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου δίνοντας πληροφορίες για τον άμεσο εντοπισμό και την επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη.

Όσον αφορά τον καθαρισμό από χόρτα, κλαδιά, κ.ά. των υπολοίπων δημοτικών χώρων, η υπηρεσία δέχεται αιτήματα δημοτών και προγραμματίζει τις εργασίες καθαρισμού.

Δήμος Αγρινίου: Περιβάλλον & Πολιτική Προστασία   

Τηλ. 26413-60627