Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κατά την οποία αποφασίστηκε η εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου θητείας από  8 Σεπτεμβρίου 2019 έως 6 Νοεμβρίου 2021. Να αναφέρουμε ότι, τακτικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγη ο Γερ. Χ. Μπελεβώνης.  

Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Ιωαν. Φαρμάκης, Αντιπρόεδρος ο Ν. Θεοδωρόπουλος και Γραμματέας ο Δ. Κουρουμπλής.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  εξελέγησαν οι: Ν. Γκρίζης, Κ. Καλαντζής, Σ. Κολοβός, Π. Καψάλης,  Χρ. Κορδολαίμης, Π.Ζέρης.

Αναπληρωματικά μέλη: Μ.Παπαγεωργίου, Ευθ.Γρίβας, Κ.Τσιαμάκης, Ελ. Αραχωβίτης, Ηλ. Παπαχρήστος, Αθ. Κοντονάσιος.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  εξελέγησαν οι: Β. Φωτάκης, Χρ. Ζαρκαβέλης, Γ. Μελιάδης, Ε. Κραβαρίτη, Γ. Μπελεβώνης, Σπ. Μολώνης.

Αναπληρωματικά μέλη: Κ. Κιτσοπάνος, Κ. Καλαντζής, Σπ.Φλώρος, Αμ. Γιαννακά, Β.Καραγκούνη, Δ.Κουρουμπλής.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αμέσως μετά την διαδικασία δήλωσε: 

«Θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο προεδρείο του Δ.Σ  για τη συνεργασία και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Προεδρείο και τα μέλη των Επιτροπών.

Εύχομαι  στους νέους και παλαιότερους συναδέλφους καλή δύναμη. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή σας και στηρίζομαι στην πολύτιμη εμπειρία σας.

Μια νέα θητεία ξεκινά, στην οποία καλούμαστε ν’ ανταποκριθούμε στο ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας. Με αυξημένες ευθύνες, σε νέο θεσμικό  πλαίσιο.

Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες απαιτήσεις του δήμου μας και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά.

Σας ζητώ λοιπόν να ξεπεράσουμε τις πολιτικές αντιθέσεις, να συμπλεύσουμε  και να γίνουμε ένα στιβαρό δημοτικό συμβούλιο για το συμφέρον  πόλης. Με πνεύμα καλής θέλησης και συναίνεσης, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε στα αυτονόητα και να ανταποκρινόμαστε στον κομβικό μας ρόλο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να σκύψει στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να στηρίξει την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών.

Καλή επιτυχία στα καθήκοντα σας».

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε:

Ο αγρινιώτικος λαός μας εμπιστεύθηκε δίνοντάς μας την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, μια θέση που θα υπηρετήσουμε με αφοσίωση και εντιμότητα.

Θέλουμε να δούμε το Αγρίνιο να προχωρά μπροστά, να προοδεύει, τους νέους να βρίσκουν δουλειά. Θέλουμε να βοηθήσουμε να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια ο δήμος μας.

Αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή στην δημοτική αρχή όπως δεν σημαίνει και άκαρπη, εμμονική αντιπολίτευση. Θα ελέγξουμε την διοίκηση του δήμου με όλες μας τις δυνάμεις αλλά θα προτείνουμε κιόλας κι όπου χρειαστεί θα μετέχουμε σε δράσεις απαραίτητες για την εξωστρέφεια του Αγρινίου.

Ήδη η παράταξή μας σκοπεύει να καταθέσει πρόταση για θεματικές συνεδριάσεις, μια φορά τον μήνα αν είναι δυνατόν, για τα μείζονα και διαχρονικά προβλήματα του Αγρινίου. Με έμφαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την εργασία.

Είδαμε πολλά τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε τα δημοτικά μας συμβούλια να μην έχουν την εικόνα των προηγούμενων ετών. Δεν είναι πολεμικό πεδίο το δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου, ούτε κομματικός προθάλαμος.

Καλή δύναμη σε όλους και δουλειά για το Αγρίνιο και όχι για την μικροπολιτική.