Πέμπτη 15 Μαΐου 2025
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργάνωσε γαστρονομικό σεμινάριο σήμερα Πέμπτη (15/5) με θέμα: «Η Γαστρονομία στην Επιστήμη» στο χώρο του Πανεπιστημίου, στο Αγρίνιο.
Εισηγητές του σεμιναρίου από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας ήταν, ο Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Clinical Chef και ο Κωνσταντίνος Πίτσιος, Executive Pastry Chef.
Οι βραβευμένοι chef δημιούργησαν αλμυρά και γλυκά πιάτα με τις τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας και μέσα από τις δημιουργίες τους παρουσίασαν το ρόλο της επιστήμης στη γαστρονομία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πιάτο.
Στην γευστική εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Π.Π. Πατρών (Αγρίνιο) Γρηγόρης Μπελιγιάννης, οι καθηγητές Γιώργος Κεχαγιάς, Άρης Γιαννακάς, Νίκος Ανδρίτσος, Γιάννης Καραμπάγιας, Όλγα Μαλισόβα, Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Γιάννης Φαρμάκης, ο Σάββας Βλάχος, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και πολλοί φοιτητές του τμήματος.