Γεωργία Αντωνοπούλου: Το Ετήσιο Φεστιβάλ Εθνικού Φαγητού στο Τσάμπερσμπουργκ της Αμερικής

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Η συμπατριώτισά μας Γεωργία Φ. Αντωνοπούλου συμμετείχε μαζί με πολλούς Έλληνες ομογενείς στο Ετήσιο Φεστιβάλ Εθνικού Φαγητού (Ethnic Food Festival and Open House) που πραγματοποιήθηκε στο Τσάμπερσμπουργκ της Πενσυλβάνιας των Ηνωμένων Πολιτειών και το διοργάνωσε η Αντιοχική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Αγίας Μαρίας!

Η Γεωργία Φ. Αντωνοπούλου που κατάγεται από τα Καλύβια Αγρινίου και μένει μόνιμα στην Αμερική, μας είπε γι΄αυτή την όμορφη γιορτή:

«Κάθε χρόνο κάνουμε ένα Φεστιβάλ για να συγκεντρώσουμε χρήματα ώστε να ενισχύσουμε την τοπική εκκλησία. Ήμουν από τους πρωτεργάτες αυτής της εκδήλωσης και αν και δεν μένω πια σε αυτή την πόλη, έρχομαι από το Μεχάνισμπουργκ (Mechanicsburg) με μεγάλη ευχαρίστηση για να βοηθήσω και εγώ στην οργάνωσή του. Στην περιοχή εδώ του Τσάμπερσμπουργκ (Chambersburg) είναι πολύ περίπου 40 Ελληνικές οικογένειες, ενώ ένα Σάββατο του μήνα τελείται Θεία Λειτουργία για τους Έλληνες εδώ, μεταφρασμένη στα ελληνικά. Το σημερινό Φεστιβάλ είχε μεγάλη επιτυχία, μεγάλη επισκεψιμότητα και τα ξεπουλήσαμε όλα μέσα σε λίγες ώρες, γλυκά: όπως κουραμπιέδες, μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο, καριδόπαστες –καταϊφι καθώς επίσης και τα φαγητά που ετοιμάσαμε: σουβλάκια, γύρο, παστίτσιο, μουσακά, σπανακόπιτες, τυρόπιτες κ.ά.»

Φέτος στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν ξεναγήσεις στην εκκλησία με την Ορθόδοξη Χριστιανική εικονογραφία, από τους  ιερείς και εκκλησιασμό με την τέλεση Εσπερινού, επίσης δραστηριότητες για παιδιά και Βιβλιοπωλείο με Ορθόδοξα χριστιανικά βιβλία.

Το Τσάμπερσμπουργκ (Chambersburg) είναι ένας δήμος και η έδρα της κομητείας Franklin, στη νότια κεντρική περιοχή της Πενσυλβάνια, με πληθυσμό περίπου 22.172 κατοίκους.