Η Ευδοκία Ι. Κακαζιώτη πήρε επάξια το πτυχίο της Σχολής Αστυφυλάκων

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η συμπατριώτισσά μας Ευδοκία Ι. Κακαζιώτη, ορκίστηκε και παρέλαβε το πτυχίο της Αστυφύλακα, στην επίσημη τελετή καθομολόγησης εκπαιδευτικής σειράς 2021-2024, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στην έδρα της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Μαζί της σε αυτή την σημαντική στιγμή ήταν και οι υπερήφανοι γονείς της, Γιάννης και Κωνσταντίνα Κακαζιώτη καθώς και ο αδερφός της Παντελής, που ταξίδεψαν γι΄ αυτό το σκοπό, από τα Καλύβια Αγρινίου μέχρι τον ακριτικό Έβρο.

Η Ευδοκία Ι. Κακαζιώτη μας δήλωσε συγκεκριμένα: «Αποφοίτησα από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, που ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Έπειτα από 3 χρόνια εκπαίδευσης, πίεσης και πολλών εμπειριών από τις 3 πρακτικές μου, στην Ζάκυνθο και την Μύκονο, κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και ευτυχία που από εδώ και πέρα θα κάνω αυτό που αγαπώ, να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα! Για μένα σήμερα αρχίζει το μεγάλο "ταξίδι" ενταγμένη στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και θα προσπαθήσω όσο μπορώ, να εξελιχθώ και να εκπληρώσω όλους τους στόχους μου σιγά σιγά. Για τη συνέχεια θα υπηρετήσω στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής».

Να αναφέρουμε ότι, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νικηφόρος, της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, ενώ κατόπιν από τον Διοικητή της Σχολής αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή, με την οποία μεταξύ άλλων συνεχάρη τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία τους.

Τα πτυχία επέδωσε στους 116 νέους Αστυφύλακες, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Ιωάννης Καραμανλής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ο Διοικητής της 50 ΜΚ Ταξιαρχίας ΠΖ, ενώ από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Ελευθεριάδης και η Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αναστασία Πουρναρά καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων.

Παρέστησαν επίσης, το διδακτικό προσωπικό των Τμημάτων, γονείς και συγγενείς των ορκιζόμενων Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Επισημαίνεται ότι, η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η Σχολή ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

Ευχόμαστε στην Ευδοκία Ι. Κακαζιώτη πολλά συγχαρητήρια για την αποφοίτησή της και επίσης καλή σταδιοδρομία!!!