Η Αναστασία Βλάχου - Τριανταφυλλάκη του ΑΣ Θησέας Αιτωλ/νίας, στο Παγκόσμιο Taekwondo, της Κορέας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Μια πολύ σημαντική διάκριση αποτελεί για την Αγρινιώτισσα αθλήτρια  Αναστασία Βλάχου - Τριανταφυλλάκη του συλλόγου ΑΣ Θησέας Αιτωλοακαρνανίας και της Ελληνικής Εθνικής ομάδας, η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων Ταεκβοντό που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κορέα.

Η νεαρή πρωταθλήτρια σε Πανελλήνιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες, αγωνίστηκε στον γύρο των 32, στην κατηγορία των +68 κιλών, με αντίπαλο την Μεξικάνα Γκονζάλες Λόπεζ, από την οποία ηττήθηκε με 0-2 (5-9, 6-11) και αποκλείστηκε από την συνέχεια των αγώνων.

Όμως για την Αναστασία Βλάχου – Τριανταφυλλάκη, η παρουσία της σε αυτούς τους αγώνες αποτέλεσε μια σπουδαία εμπειρία και πρόσθεσε άλλη μια διεθνή συμμετοχή σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο!

Ο προπονητής της Αναστασίας στον ΑΣ Θησέας Νίκος Κακαρέλης είχε δηλώσει τα εξής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τον Σεπτέμβριο, στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Taekwondo:

«Η Eθνική Oμάδα προετοιμάζεται, στην Πάτρα και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας έχει εκπρόσωπο την αθλήτρια του ΑΣ Θησέας, Βλάχου - Τριανταφυλλάκη Αναστασία, στην κατηγορία των +68 κιλών.  Η δουλειά που γίνεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές είναι εξαιρετική, ώστε οι αθλητές μας να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κορέα».

Να σημειώσουμε ότι, σε μια ξεχωριστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν δυο εβδομάδες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Παναγιώτης Αντωνόπουλος είχε τιμήσει με βραβεία, τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ταεκβοντό, Κωνσταντίνο Αντωνακόπουλο, καθώς και δύο διακεκριμένους αθλητές, τον Αποστολή Παναγόπουλο και την Αναστασία Βλάχου – Τριανταφυλλάκη.

Η βράβευση αυτή αποτέλεσε αναγνώριση της συνεισφοράς τους στον Ελληνικό αθλητισμό και της αφοσίωσής τους στο Ταεκβοντό.

Η Αναστασία Βλάχου είναι από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές της Εθνικής Ομάδας, που έχει ξεχωρίσει για την επιμονή και το ταλέντο της. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή της στο άθλημα την έχουν οδηγήσει σε διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας στο Ταεκβοντό. 

Επίσης, οι γονείς της Αναστασίας, Θωμάς και Νίκη Τριανταφυλλάκη, σε πρόσφατη ανάρτησή τους σχολίασαν στα κοινωνικά δίκτυα, σχετικά με την αναγνώριση των αθλητικών επιτυχιών της κόρης τους και ίσως με κάποια δόση πικρίας, ανέφεραν τα εξής: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων, για την βράβευση της κόρης μας σε αντίθεση με τον δικό μας Δήμο Αγρινίου που δεν την τίμησε με τόσες διακρίσεις που έχει μέχρι τώρα και ιδιαίτερα στο Ολυμπιακό άθλημα του Taekwondo…».

Πάντως είναι γεγονός ότι, η Αναστασία Βλάχου - Τριανταφυλλάκη του συλλόγου ΑΣ Θησέας Αιτωλοακαρνανίας, θα συνεχίσει να βελτιώνει τις αθλητικές της επιδόσεις στα αθλήματα του Τάεκβοντο (Taekwondo) και του Kickboxing στα οποία γυμνάζεται εντατικά και ευχή όλων είναι να πετυχαίνει υψηλούς στόχους και μεγάλες διακρίσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στους μεγάλους διεθνείς αγώνες του εξωτερικού!