Απόλλων Δοκιμίου: 65 Χρόνια - Σημαιοφόρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αιτωλ/νίας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Γενέθλια ημέρα για το ιστορικό σωματείο του Απόλλωνα Δοκιμίου αποτελεί η 13η Σεπτεμβρίου 2024, αφού φέτος συμπληρώνει 65 χρόνια από την ιδρυσή του το 1959, μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες κατοίκων του χωριού.

Ο Απόλλωνας Δοκιμίου αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια ποδοσφαιρικά σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας, με συνεχή παρουσία στο τοπικό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό.

Έχει συμβάλλει δια μέσω του «ευ αγωνίζεσθαι» στην ανάπτυξη της αθλητικής ιδέας, ενώ ταυτόχρονα έχει αναδείξει πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα, που κατά καιρούς φόρεσαν την φανέλλα με το λογότυπο του θεού Απόλλωνα, αγωνίστηκαν σε πολλές τοπικές ομάδες, καθώς επίσης στην ΑΕ Μεσολογγίου και τον Παναιτωλικό.

Η ίδρυση

«Πρακτικόν Εκλογής Προσωρινού Δ.Σ.

Έν Δοκιμίω σήμερον την 13η Σεπτεμβρίου του έτους 1959 ημέραν Κυριακήν και ώραν 11ην π.μ. συνήλθον εις Γενική ν Συνέλευσιν τα ιδρυτικά μέλη του Αθλητικού Σωματείου Δοκιμίου υπό την επωνυμίαν «ΑΠΟΛΛΩΝ» με έδρα το χωρίον Δοκίμιον και εξέλεξαν 7μελές προσωρινόν Δ.Σ. αποτελεσθέν εκ των:

1) Δημητρίου Χ.Πανταζή

2) Χρήστου Λ.Ραμαντάνη

3) Αντωννίου Ι. Αντωνάτου

4) Γεωργίου Δ. Βεργώνη

5) Γεωργίου Γ. Λιακόπουλου

6) Ανδρέα Χ. Ζαρκαβέλη

7) Δημητρίου Ε.Παπούτση

Τούτου σκοπός θα είναι η αναγνώρησις του Σωματείου και η ενέργεια εν καιρώ, εκλογής δια την ανάδειξιν του αρίστου Δ.Σ. συμφώνως τω Καταστατικώ».

Κάπως έτσι ξεκίνησε η διαδρομή μέσα στο χρόνο  για τον Απόλλωνα Δοκιμίου, με χαρές, επιτυχίες αλλά και κάποιες δύσκολες στιγμές, φθάνοντας στο σήμερα, όπου η ανανεωμένη ομάδα συνεχίζει την παράδοση και την παρακαταθήκη που άφησαν οι παλαιότεροι.

Την φετινή αγωνιστική περίοδο 2024 – 2025 ο Απόλλων Δοκιμίου, με Πρόεδρο τον Νίκο Μπαρπαγιάννη και νέα διοικητική σύνθεση, με προπονητή τον Θεόδωρο Λαυράνο και πολλούς νέους και ταλαντούχους παίκτες, θα αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Ευχόμαστε στον ιστορικό Απόλλωνα Δοκιμίου, κάθε αθλητική επιτυχία και να συνεχίσει να κοσμεί με την παρουσία του το τοπικό ποδόσφαιρο!

Χρόνια Πολλά!

Επιμέλεια - έρευνα: Γιώργος Πανταζόπουλος

- Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Βάσση για το ιστορικό και φωτογραφικό υλικό.

- Φωτογραφίες από την σελίδα: Δοκιμι (το χωριό μου) - Διαχειριστής Θοδωρής Μπάκας

Αρχείο Θανάση Νταλαγιώργου

 

https://www.facebook.com/groups/458055325830993