Βραδιά με χορευτικά από τον Σύλλογο Γυναικών της Σταμνάς

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Ο Σύλλογος Γυναικών Σταμνάς "Η Αγία Αγάθη" σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Αυγούστου, χορευτική εκδήλωση, ένα σεργιάνι στην παράδοση στην πλατεία της Σταμνάς.

Το χορευτικό τμήμα του δραστήριου Συλλόγου παρουσίασε χορούς του τόπου μας, με χοροδιδάσκαλο τον κύριο Γιάννη Χριστοδούλου, ενώ το θεατρικό τμήμα παρουσίασε το πολιτιστικό δρώμενο «Το ασήμωμα της βρύσης από τη νύφη» ένα παλιό έθιμο της Σταμνάς. Η Καθηγήτρια κα Ελένη Μπούρου - Τσιλιπάνου έκανε την αφήγηση παρουσίασης του δρώμενου.

Φιλοξενήθηκε επίσης, το Χορευτικό τμήμα Οινιάδων Νεοχωρίου που παρουσίασε νησιώτικους χορούς, με Πρόεδρο την κα Πηνελόπη Κατοχιανού. 

Τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, ο πάτερ Νικόλαος Τηλιγάδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σταμνάς, Χρήστος Γαντζούδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου ο καπετάνιος των αρματωμενων κύριος Δημήτριος Σουλιώτης που συμμετείχε και στο δρώμενο, στο ρόλο του πεθερού.

Διοργανώθηκαν παράλληλα, έκθεση ζωγραφικής του ερασιτέχνη ζωγράφου Θεόδωρου Ξεσφίγγη και παρουσιάστηκαν έργα χειροτεχνίας από παιδιά του χωριού.

Σύλλογος Γυναικών Σταμνάς "Η Αγία Αγάθη" ευχαρίστησε και τους τοπικούς χορηγούς που συνέδραμαν.

Από το Δ.Σ και την Πρόεδρο κα Γεωργία Κορδόση