Αναγκαία η βελτίωση του δρόμου προς την Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Παραβόλα

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Το Ιερό Ησυχαστήριο η Μεταμόρφωση του Σωτήρος βρίσκεται στη θέση Τσουκαλάδες Παραβόλας, σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Αγρινίου, με δεκάδες προσκυνητές να το επισκέπτονται καθημερινά. Όμως τα τελευταία χρόνια ο δρόμος που οδηγεί προς το μοναστήρι, χρήζει άμεσης συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος.

Να επισημάνουμε ότι, οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν στο μοναστήρι είτε από το Καινούργιο, με κατεύθυνση προς Άνω Τραγάνα, είτε από Παραβόλα, με κατεύθυνση προς Περιστέρι ακολουθώντας τις πινακίδες. Όμως τόσο το 2017, όσο και το 2020, αν και είχαν ανακοινωθεί ότι θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα υλοποιηθούν έργα βελτίωσης της οδικής προσβασιμότητας, αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί και αυτό είναι θα λέγαμε το μόνιμο αίτημα των κτητόρων μέχρι σήμερα.

Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, είναι ένα νεόκτιστο Μοναστήρι της τελευταίας 15ετίας, ενώ δημιουργός της μονής είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Πίττας, ο οποίος επιτελεί μεγάλο και σημαντικό ποιμαντικό θεολογικό έργο!

Οι αρμόδιες αρχές, δηλ. Δήμος Αγρινίου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να βοηθήσουν ώστε το χρόνιο αυτό πρόβλημα του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή, να επιλυθεί.