Σύσκεψη για την πανώλη στην Κοινότητα Καλυβίων, αύριο Πέμπτη 8/8

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την πανώλη των αιγοπροβάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024 και ώρα 9 το βράδυ, στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων Αγρινίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάση Μαυρομάτη και της Κοινότητας Καλυβίων.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα για την κτηνοτροφία μας και λέγεται πανώλη των αιγοπροβάτων. Μετά από συνεννόηση και πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, κ. Θανάση Μαυρομάτη, αύριο Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στην Κοινότητα Καλυβίων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους κτηνοτρόφους του δήμου Αγρινίου με θέμα την πανώλη των αιγοπροβάτων από τους αρμόδιους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ κ. Ανδρέα Φίλια.

Ήδη ενημερώνονται για την αυριανή σύσκεψη οι Πρόεδροι όμορων Κοινοτήτων. Θα πρέπει να δώσουν το παρόν στη συνάντηση, όλοι οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύσκεψη στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Επίσης να σημειώσουμε ότι, σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 πραγματοποιείται σύσκεψη για την πανώλη των αιγοπροβάτων παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρ. Κέλλα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ, Ανδρέας Φίλιας, Δήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, της Δ/νσης Κτηνιατρικής, κ.ά.