?php /** * @package Helix Framework * Template Name - Shaper Helix - II * @author JoomShaper http://www.joomshaper.com * @copyright Copyright (c) 2010 - 2015 JoomShaper * @license http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPLv2 or later */ //no direct accees defined ('_JEXEC') or die ('resticted aceess'); ?> Η Αναστασία Χαρ. Ταλαμάγκα στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου

Η Αναστασία Χαρ. Ταλαμάγκα στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Αρίστευσε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις η συμπατριώτισσά μας Αναστασία Χαρ. Ταλαμάγκα, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου και κατάφερε με αρκετά υψηλή επίδοση, την επιτυχή εισαγωγή της στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, επιλογή που σίγουρα συνιστά επιβράβευση της πολύχρονης προσπάθειάς της για την κατάκτηση της γνώσης και του στόχου της.

Με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, η Αναστασία Χαρ. Ταλαμάγκα νοιώθει υπερήφανη για την επιτυχία της, όπως αντίστοιχα και οι γονείς της Χαράλαμπος και Νταϊάνα, που ένοιωσαν μεγάλη συγκίνηση και χαρά, για αυτό το σημαντικό γεγονός.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που δικαιώθηκαν οι κόποι τόσων χρόνων και κατάφερα να περάσω στην πρώτη μου επιλογή, η οποία είναι η σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου, συγκεντρώνοντας 18.190 μόρια…» μας είπε η Αναστασία. Μια επιτυχία που είναι αναμφίβολα προσωπική, καθώς είναι αποτέλεσμα πρωτίστως της δικής της εργασίας. Στην πορεία όμως αυτή έχουν συμβάλει σε σημαντικό βαθμό τόσο οι εκπαιδευτικοί, που με ευσυνειδησία καθοδήγησαν τη μελέτη και την προετοιμασία της για τις εξετάσεις, όσο και οι γονείς και η οικογένειάς της που στάθηκαν αρωγοί στο πλευρό της.

Ευχόμαστε ολόψυχα στην Αναστασία Χαρ. Ταλαμάγκα, καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία, που θα οδηγήσουν στην προσωπική της ανάπτυξη και στη διαμόρφωση μιας ισχυρής επαγγελματικής ταυτότητας, εφόδιο απαραίτητο ώστε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις προκλήσεις του επαγγελματικού στίβου!

Η Σχολή

Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) έχει ως σκοπό την εκπαίδευση Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών που θα μπορούν να ασχοληθούν με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή πλωτών μέσων, την τεχνολογία θαλασσών, τη μελέτη μηχανολογικών εγκαταστάσεων και τη ναυτιλιακή οικονομία.

Σύμφωνα με το σύστημα σπουδών του ΕΜΠ, η φοίτηση στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών διαρκεί πέντε (5) ακαδημαϊκά έτη. Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε, αφ' ενός μεν να παρέχονται στους σπουδαστές οι βασικές επιστημονικές γνώσεις στις περιοχές της Ναυπηγικής και της Ναυτικής Μηχανολογίας, αφ' ετέρου δε να καλύπτονται οι απαιτήσεις του ευρύτατου φάσματος επαγγελματικής απασχόλησης των διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Το επάγγελμα του Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού

Επαγγελματικά, ο Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός έχει τις εξής δυνατότητες απασχόλησης στην Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό, γενικότερα:

Ναυπηγεία: μελετητής, επιβλέπων νέων κατασκευών ή επισκευών.

Ναυπηγικά γραφεία (μόνος του ή με συνεργάτες): μελετητής, επιβλέπων, πραγματογνώμων, αξιώσεις (claims), εκτιμήσεις.

Δημόσιος τομέας: Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (κυρίως Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, Λιμενικό Σώμα, Εκπαίδευση), Πολεμικό Ναυτικό, Ερευνητικά Ινστιτούτα, Εταιρείες (π.χ. Δ.Ε.Η.).

Ναυτιλιακές εταιρείες: υπεύθυνος λειτουργίας και συντήρησης πλοίων, επιβλέπων νέων κατασκευών ή επισκευών, αξιώσεις (claims), εκτιμήσεις.

Νηογνώμονες: Τμήματα έγκρισης μελετών και σχεδίων, επιθεωρήσεις κ.λπ. Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Εταιρείες του Ευρύτερου Ναυτιλιακού Τομέα: π.χ. εταιρείες εμπορίας μηχανημάτων και συστημάτων εξοπλισμού πλοίων. Παροχή εξειδικευμένων τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης σε ναυτιλιακές εταιρείες, ναυπηγεία και ναυπηγικά γραφεία

Ακαδημαϊκή σταδιοδρομία: ΑΕΙ (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) και ΤΕΙ.

Βιομηχανία: ως Μηχανολόγος Μηχανικός.