Λήξη του 11ου Φεστιβάλ "Θεάτρου Όψεις" στο Αιτωλικό

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 29 Ιουλίου, το 11ο Φεστιβάλ "Θεάτρου Όψεις" στο Αιτωλικό, με την Τελετή Λήξης και τη Πρεμιέρα της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού με το την υπέροχη κωμωδία "Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος" του Ι. Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Τρικενέ.

Στην τελετή λήξης της φετινής Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων, παρευρέθηκε και τιμήθηκε για την προσφορά της στο Θέατρο, από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλογο "Το Αιτωλικό" η Αγρινιώτισσα ηθοποιός και σκηνοθέτης, Λουκία Πιστιόλα, η οποία με λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια, τόνισε την σημασία της ύπαρξης του θεάτρου στην ζωή μας, ειδικά στην εποχή που διανύουμε.

«Η σημερινή εποχή είναι η εποχή των εικόνων και τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη τις Τέχνες.Το θέατρο είναι ανταλλαγή ψυχών, δεν είναι μόνο τεχνική, είναι κυρίως ψυχή και βιώματα…» ανέφερε η γνωστή ηθοποιός Σημαντική  ήταν και η αναφορά της στη σπυδαιότητα ύπαρξης του Μουσείου Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη».

Στο κατάμεστο υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού, περευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πετρόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και θεατρικών ομάδων που συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ!

Ο Χαράκτης και βασικό στέλεχος του "Θεάτρου Όψεις"  Μιχάλης Κότσαρης, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σας ευχαριστούμε από καρδιάς! Ιδιαίτερη η χαρά μας που μοιραστήκατε μαζί μας την προσπάθειά μας, που γελάσατε, που προβληματιστήκατε, που το απολαύσατε όσο κι εμείς! Ηταν μια ξεχωριστή ΘΕΑΤΡΙΚΗ βραδιά!

Ευχαριστούμε θερμά την υπέροχη Λουκία Πιστιόλα για την παρουσία της και τα συγκινητικά της λόγια… Ευχαριστούμε την σκηνοθέτη και Δασκάλα μας Ιωάννα Τρικενέ - Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που είναι κοντά μας και μας καθοδηγεί με την εμπειρία της, την υπομονή της, την αγάπη της και το ΤΑΛΕΝΤΟ της, κάτι που φαίνεται στο αποτέλεσμα των ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ μας  προσεγγίσεων… Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό, την Τετάρτη, 31 Ιουλίου σας προσκαλούμε στην αγαπημένη μας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!»

Να αναφέρουμε τις θεατρικές ομάδες που συμμετείχαν:

- Θεατρική Ομάδα του  Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος" "Μια Τρελή Τρελή Σαραντάρα" του Αλέκου Σακελλάριου

- Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας»  "Ο Επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ

- Θεατρική Ομάδα «Υφο-ποιοί» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Άρτας "Νικόλαος Σκουφάς" «Ευκαιρία: Ωραία οικογενειακή βίλα» του Χουάν Χοσέ Αλόνσο Μιγιάν.

- "Γυναίκες.... όπως όλες"  της Διονυσίας Ολιβώτου, από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς - Τερψιθέας Πάτρας

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ο Μπαμπάς, ο Πόλεμος»

Στον πόλεμο, έννοιες όπως η δημοκρατία και η ελευθερία θρυμματίζονται. Η δίψα για κέρδος και η δίψα για εξουσία, είναι όψεις στο ίδιο νόμισμα και ας προβάλλονται ως κάτι διαφορετικό.

Προγραμματισμένες παραστάσεις:

Αιτωλικό, Παρασκευή 2 Αυγούστου και 19 Αυγούστου

Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού / ώρα 9.15 μ.μ.

3 Αυγούστου: 20ο Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ Κορίνθου ¨Βασίλης Ρώτας":

18 Αυγούστου: Aστακός, Αμφιθέατρο Δημαρχείου

Διανομή:

Φρυγία/Oυρανία: Αστέρω Περγαντή

Φιλόξενη: Eυδοξία Παρασκευά

Πάμφυλη / Λάμια: Χριστίνα Λύρου

Διώνη/Χάρις/Πυθίας: Διονυσία Τουφεξή

Βουτία/Ευελπίδης/Λαθρέμπορος όπλων: Eυφροσύνη Κοντοπάνου

Μαντώ: Γεωργία Χουλιαρά

Δημήτριος ο Πολιορκητής: Μιχάλης Κότσαρης

Χιλίαρχος: Aσπασία Γερολυμάτου

Τουρίστες: Aντώνης Χαραλάμπους, Κώστας Σύρος, Χρήστος Κολοβός, Σπυριδούλα Παπαζαχαρία, Αλέξανδρος Σωτηρακόπουλος, Ασπασία Γερολυμάτου και ο μικρός Δημήτρης Κούσουλας

Greek Καμάκι: Γιώργος Σάλας.

Συντελεστές:

Διδασκαλία/Διασκευή/Σκηνοθεσία: Ιωάννα Τρικενέ.

Σκηνογραφία: Μιχάλης Κότσαρης.

Μουσική Επιμέλεια: Ιωάννα Τρικενέ

Ενδυματολογία: η Θεατρική Ομάδα.

Μακιγιάζ: Βάσω Παπανικολάου

Δημιουργικό / Εικαστικό Αφίσας: Mιχάλης Κότσαρης.

Τεχνική Ομάδα: Πάνος Ακρίδας, Λεωνίδας Γριπώτης, Νίκος Ευαγγελινός

Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρικό Τμήμα Πολ. & Μορφ. Συλλ. "Το Αιτωλικό"

©Παραγωγή: Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό"