Η Πηνελόπη Δ. Οικονόμου, έλαβε το πτυχίο Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Άξια πτυχιούχος είναι από σήμερα η συμπατριώτισά μας Πηνελόπη Διον. Οικονόμου, η οποία έλαβε και επίσημα τον τίτλο σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η τελετή Ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Ημέρα χαράς επίσης και για τους υπερήφανους γονείς της, Διονύσιο και Μαρία, την αδερφή της Λαμπρινή, τη γιαγιά της Πόπη και τους στενούς συγγενείς της, που βρέθηκαν κοντά της για να την στηρίξουν και να τις ευχηθούν για την ολοκλήρωση των σπουδών και την απόκτηση του πτυχίου της!

Οι κόποι και οι προσπάθειες των 4 χρόνων φοίτησης δικαιώθηκαν για την Πηνελόπη Δ. Οικονόμου και τώρα ανοίγουν διάπλατα οι ¨πόρτες¨ της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 1993 και άρχισε να λειτουργεί από το χειμερινό εξάμηνο του 1998. Σκοπός του Τμήματος είναι η προαγωγή της έρευνας και η διδασκαλία της Ειδικής Αγωγής για την εμβάθυνση και κριτική διαχείριση των σύγχρονων αναγκών στην εκπαίδευση του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού.

Το Τμήμα παρέχει ένα πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διδασκαλίας και ταυτόχρονα στην ολιγοετή παρουσία του κατέχει σημαντική θέση στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας και της διεθνούς κοινότητας. Σταθερός προσανατολιστικός άξονας όλων μας είναι η πολύπλευρη και άρτια κατάρτιση επιστημόνων και εκπαιδευτικών που θα κληθούν να στελεχώσουν τις δομές που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, έναν τομέα με πολλές απαιτήσεις και έντονους ρυθμούς ανάπτυξης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση Ειδικών Παιδαγωγών για την Προσχολική και Σχολική Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος δίνεται στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες η δυνατότητα εκπαίδευσης στις ακόλουθες ομάδες μαθητών/μαθητριών με ειδικές ανάγκες: α) νοητική αναπηρία, β) προβλήματα ακοής, γ) προβλήματα όρασης, δ) φάσμα αυτισμού και ε) μαθησιακές δυσκολίες.

Πολλά συχαρητήρια στην Πηνελόπη Δ. Οικονόμου, τις ευχόμαστε και εις ανώτερα! Καλή σταδιοδρομία!