Ο Νίκος Φαναριώτης, Τεχνικός Σύμβουλος στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Στην χθεσινή παρουσίαση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, της Υπερειδικής διαδρομής στον «Σείριο» και του προγράμματος του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024, παρέστη και ο συμπατριώτης μας Νίκος Δ. Φαναριώτης, από τα Καλύβια Αγρινίου, ο οποίος θα είναι Τεχνικός Έφορος στο φετινό, επί Ελληνικού εδάφους, ράλλυ.

Κατόπιν ειδκής πρόσκλησης από το γραφείο του υπουργού, ο Νίκος Φαναριώτης παρακολούθησε την παρουσίαση ως στέλεχος του αγώνα και μέλος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) μαζί με τον φίλο και συνάδελφό του, Τεχνικό Έφορο, Ανδρέα Σωτηρόπουλο.

Όπως μας ανέφερε ο Νίκος Φαναριώτης, κατά την διάρκεια του WRC - EKO Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρίσκεται στην Λαμία, όπου θα είναι και η αφετηρία του διεθνούς αγώνα και κατόπιν θα μεταβαίνει όπου του ζητηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη του προγράμματος ή για τυχόν έκτακτους ενδιάμεσους έλεγχους που θα απαιτηθούν. Έτσι, θα προβαίνει σε έλεγχο των αγωνιστικών αυτοκινήτων, δηλ. αν πληρούν τις προδιαγραφές βάση των κανονισμών για την κάθε κατηγορία που αγωνίζονται και βέβαια αν διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Ο Νίκος Φαναριώτης είναι ο 1ος Καλυβιώτης που μετέχει με σημαντικό τεχνικό ρόλο στο Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ υπάρχουν και άλλοι Αιτωλοακαρνάνες που θα λάβουν μέρος ως κριτές και αλυτάρχες.

Να επισημάνουμε ότι, μέσα από μια διαδρομή σημαντικά διαφοροποιημένη συγκριτικά με εκείνες των προηγούμενων ετών, συνολικά 303,23 αγωνιστικά χιλιόμετρα, θα εξελιχθεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ως ο δέκατος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2024.

Ο εμβληματικός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «Σείριος»  επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα.

Μετά το πέρας της Υπερειδικής τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς τη Λαμία για τεχνική υποστήριξη στο service park και νυχτερινή ανασυγκρότηση.

Το σκέλος του Σαββάτου με 115.62 χλμ. Ειδικών Διαδρομών είναι το πιο δύσκολο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, καθώς δε θα έχει τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του σκέλους, μόνο αλλαγή ελαστικών.

Πολλά συγχαρητήρια στο Νίκο Δ. Φαναριώτη! Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!!!

Αναλυτικά το ωράριο, όπως και οι πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα, βρίσκονται στο Rally Guide 1, που είναι αναρτημένο στο www.acropolisrally.gr.