Διαφήμιση για την περιοχή, το Φεστιβάλ Αετοσανίδας (Kitesurf) στο Διόνι Κατοχής

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και με θαυμάσιες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε το 8ο Φεστιβάλ Αετοσανίδας (Kitesurf) το οποίο  πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου στο Διόνι Κατοχής Μεσολογγίου.

Πρόκειται για αγώνες Αετοσανίδας που συμβάλλουν στην προβολή της περιοχής, η οποία διαθέτει όλα τα εχέγγεια και με μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού.

Χθες Σάββατο 13 Ιουλίου άρχισε το αγωνιστικό πρόγραμμα με την συμμετοχή πολλών αθλητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Προηγήθηκε η Latin Dance School όπου παρουσίασε ένα όμορφο χορευτικό πρόγραμμα, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Κατοχής "Αλθαία" κέρασε τους επισκέπτες φρέσκα φρούτα.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 12.00 διεξήχθησαν τα survivor games για τους μικρούς φίλους, δίπλα στο Mammos Beach Bar. Με το πέρας των αγώνων δόθηκαν βραβεία για τους νικητές και έγινε η κλήρωση για τα μεγάλα δώρα.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος έγραψε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το Kite festival που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Διόνι της Κατοχής, με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, δείχνει το δρόμο.

Είναι η ώρα των θεσμικών παρεμβάσεων, της ενεργοποίησης ενός φιλικού χωροταξικού σχεδίου, που θα αναδείξει το πλούτο της περιοχής μας και θα δημιουργήσει συνθήκες επισκεψιμότητας και φιλικών πράσινων επενδύσεων. Η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά με το κράτος σύμμαχο και όχι «μπαμπούλα».

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών της Κατοχής "Αλθαία" που πάντα δίνει το παρών και συμβάλει στην άρτια διοργάνωση των γεγονότων.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές του γεγονότος που αποτελούν την ψυχή του φεστιβάλ, μιας και κάθε χρόνο δίνουν το δικό τους «χρώμα» με το θέαμα που προσφέρουν αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους προκειμένου να πραγματοποιηθούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο τόσο η κυρία αλλά και άλλες συναφείς αθλητικές δραστηριότητες» ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους χορηγούς για την 8η συνεχή χρονιά που στηρίζουν το Φεστιβάλ Αετοσανίδας (Kitesurf) χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα είχαν πετύχει την ανάδειξη την περιοχή και να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, με νέες θέσεις εργασίας αλλά και αύξηση του τουρισμού κυρίως από το εξωτερικό, στην παραλία Διόνι.