?php /** * @package Helix Framework * Template Name - Shaper Helix - II * @author JoomShaper http://www.joomshaper.com * @copyright Copyright (c) 2010 - 2015 JoomShaper * @license http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPLv2 or later */ //no direct accees defined ('_JEXEC') or die ('resticted aceess'); ?> Η Ευφροσύνη Γ. Δρακοπούλου, στο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών του ΙΝΕΠΥ, στην Τήνο

Η Ευφροσύνη Γ. Δρακοπούλου, στο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών του ΙΝΕΠΥ, στην Τήνο

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Η συμπατριώτισσά μας από το Αγρίνιο, Ευφροσύνη Γ. Δρακοπούλου, Ειδικός Παθολόγος συμμετέχει στο 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ) που πραγματοποιείται στην Τήνο από τις 27 έως 30 Ιουνίου και μίλησε για την «Η σημασία της διατροφής και της άσκησης στην πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου».

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου, στα πλαίσια των επιστημονικών διαλέξεων και παρουσιάσεων, σε στρογγυλό τραπέζι με καλεσμένους τους εξαίρετους επιστήμονες Ευφροσύνη Δρακοπούλου, Παθολόγο, Νάνσυ Σαρδελή, Διατροφολόγο, Κωνσταντίνο Καραμάνο, Καθηγητή Φυσική Αγωγής και συντονίστρια την κα Μαρία Καλπουζάνη, παρουσίασαν αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Ο Πρόεδρος του Πρόεδρος Ινστιτούτου Νοσηλευτικών Ερευνών & Πολιτικής Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ.) κ. Γεώργιος Τσόλας στον χαιρετισμό του για το ενδιαφέρον αυτό ιατρικό συνέδριο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, οι επιστήμες κατακτούν συνεχώς νέους ορίζοντες, αντιμετωπίζουν επιτυχώς νέες προκλήσεις και οδηγούνται σε νέες προοπτικές. Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτάει με ευκολία πια την ανθρώπινη γνώση, αποκωδικοποιεί διαρκώς περισσότερες διαδικασίες και προσπαθεί να διεισδύσει στα άδυτα της ανθρώπινης φύσης. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι παρούσα, προσφέρει τεχνογνωσία και διεκδικεί μερίδιο ευθύνης στην υγειονομική περίθαλψη. Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τη διεπιστημονική ομάδα των επαγγελματιών υγείας.

Οι επιστήμες υγείας και ειδικότερα η Νοσηλευτική επιστήμη μπορούν να υποστηριχθούν από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορεί να υποκατασταθούν, καθώς κατέχουν ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα επιστημονικά πεδία. Η νοσηλευτική φροντίδα εδρεύει στην ανθρώπινη σύνδεση που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τη θεραπευτική σχέση. Η φροντίδα των ασθενών αποδίδει το μέγιστο θεραπευτικό όφελος μέσα από τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται με τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά της διαπροσωπικής επικοινωνίας και της ενσυναίσθησης, που η τεχνολογία μπορεί να μιμηθεί αλλά δεν μπορεί να κατακτήσει, να αποδώσει και να αξιοποιήσει εξ ολοκλήρου.» σημειώνει ο κ. Τσιόλας.

Το 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών ολοκληρώνει τις εργασίες του την Κυριακή 30 Ιουνίου στην Τήνο, το πανέμορφο νησί που έγινε αυτές τις μέρες το σημείο αναφοράς και συνάντησης για ένα καλύτερο αύριο για την Υγεία.