Με επιτυχία οι εκδηλώσεις "Δοκίμεια 2024"

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή συλλόγων και κατοίκων, ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Δοκίμεια 2024", που διοργάνωσαν, ο Δήμος Αγρινίου, η Τοπική Κοινότητα Δοκιμίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου «Η Προόοδος» προς τιμήν της Εορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Γεννέσεως Αγίου Ιωάννη του Τιμίου Προδρόμου, τελέστηκε  Όρθρος και Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα έγινε Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους το Δοκιμίου,η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Γενεσίου Ιωάννου του Τίμιου Προδρόμου ενώ στην πομπή πήραν μέρος Πολιτιστικοί και Χορευτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής.

Κατόπιν, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, διεξήχθη το 12ο Φεστιβάλ Χορευτικών με την συμμετοχή Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου (Τμήμα Ενηλίκων & Εφηβικό τμήμα), Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Άρτας, Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών Μακρυνείας, Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρου, Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «Η Τριχωνίδα», Μορφωτικός και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβόλας.

Ακολούθησε γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα Sibe MORIA, ενώ στο τραγούδι ήταν η Βασιλική Καμζέλα.