Η Γιορτή για τα 25 χρόνια της "Διεξόδου" στο Μεσολόγγι

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η «Διέξοδος» γιορτάζοντας  τα 25 χρόνια λειτουργίας του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Οργανισμού, διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024, στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Άλατος, μια μουσικογευστική εκδήλωση.

Ο ιδρυτής & οι συνεργάτες της «Διεξόδου» επιθυμώντας να διατυπώσουν δημόσια ένα ελάχιστο "ευχαριστώ», διοργάνωσαν την όμορφη γιορτή, με ακούσματα του «Νέου Κύματος» από μουσικό σχήμα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Βλαχογιάννη και γευστικά Μεσολογγίτικα εδέσματα των σπουδαστών της Σχολής Μαγειρικής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) όπου οι πολυπληθείς επισκέπτες και φίλοι της Διεξόδου, απόλαυσαν όλοι μαζί μία ξεχωριστή βραδιά δίπλα στα τηγάνια της Αλυκής Τουρλίδας, υπό το φως του έναστρου ουρανού και το θρόισμα της θάλασσας του Ιονίου.

Ο Ιδρυτής της Διεξόδου κ. Νίκος Κορδόσης έγραψε σχετικά γι΄αυτή την επέτειο:

«Ημέρα χαράς για την "οικογένειά" μας. Μεγάλης χαράς αφού γιορτάσαμε  τα 25 χρόνια λειτουργίας της. Ένα τέταρτο του αιώνος δράσεων Ιστορίας, Γραμμάτων & Τεχνών. Ένα επίτευγμα που δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη - και πρωτίστως την αγάπη - των φίλων της.

Όπως  το 1999, που πρωτοξεκίνησε η «Διέξοδος», το Μεσολόγγι  έσφυζε από ζωή, με τους πέντε χιλιάδες φοιτητές του, έτσι και προχθές το Μουσείο Άλατος πλημμύρισε από χαρά των αμέτρητων φίλων που ήλθαν να γιορτάσουνε μαζί με μας τα εικοσιπεντάχρονα γενέθλιά μας».

"ΔΙΕΞΟΔΟΣ" - ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΕΣ

Την Άνοιξη του 2024 η «Διέξοδος» συμπλήρωσε 25 χρόνια αδιάλειπτης καθημερινής λειτουργίας.

Ένα τέταρτο του αιώνος γεμάτο δραστηριότητες Ιστορίας, Γραμμάτων & Τεχνών.

Ένα Ιστορικό Μουσείο, μια Πολιτιστική Βιβλιοθήκη, ένα Μουσείο Άλατος και ένας Ξενώνας Τέχνης, αποτελούν το «οικοδόμημά» της.

Τέσσερις χώροι πολιτισμού που δημιουργήθηκαν χωρίς υπαγωγή σε εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τέσσερα «δημιουργήματα αγάπης» για τον τόπο, χωρίς σκοπιμότητες και αναζήτηση ανταλλαγμάτων.

Ένα επίτευγμα που δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη δική σας στήριξη.

Για τον λόγο αυτό, θέλουμε να σας ζητήσουμε να μοιραστείτε μαζί μας, μία ανάμνησή σας από κάποια συμμετοχή, παρακολούθηση  εκδήλωσης ή και απλή επίσκεψή σας σε αυτούς τους χώρους της «Διεξόδου».

Μια  φωτογραφία, μία σκέψη, ένας στίχος, μια ζωγραφιά ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, θα μας είναι εξαιρετικά πολύτιμο.

Η αποστολή μπορεί να γίνει μέχρι τέλος Ιουλίου 2024 στη διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σκοπεύουμε, με την άδειά σας, να τα παρουσιάσουμε και να τα δημοσιοποιήσουμε, είτε με έντυπη έκδοση, είτε με τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε χαρούμενο καλοκαίρι!

http://www.diexodos.com.gr/