Σπουδαίες εμφανίσεις της ομάδας ΘΕAΤΡο-Police με το έργο "Ο Γάμος", στο Αγρίνιο 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό η εκπληκτική θεατρική παράσταση με το έργο του Μάριου Ποντίκα «Ο Γάμος» που παρουσίασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, με σκοπό την στήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Αγρινίου και ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες  "Η Φλόγα".

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, συνεργάστηκαν το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και η ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και παρουσίασαν μια καθηλωτική παράσταση την Παρασκευή 14,το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα του θεάτρου.

Οι πρωταγωνιστές καθήλωσαν και συγκίνησαν  με τις ερμηνείες τους ,τους θεατές, και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα.

Ο ΓΑΜΟΣ»

σκηνοθεσία/ διασκευή/ μουσική επιμέλεια: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

σκηνικά: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

κοστούμια: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

μακιγιάζ: ΜΑΡΙΑ ΤΑΡΚΑΖΙΚΗ

κινησιολογία: ΜΑΡΘΑ ΤΣΕΤΣΕΛΗ

βοηθός σκηνοθέτη: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

Έπαιξαν οι: ΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΔΑΡΑ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΘΟΥΡΗΣ,  ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΕΒΥΘΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΒΙΓΓΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

 

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Αγρινίου σημειώνονται τα κάτωθι:

«Το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, δόθηκε στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου η παράσταση “Ο ΓΑΜΟΣ”, του θεατρικού συγγραφέα και πεζογράφου Μάριου Ποντίκα, από την θεατρική ομάδα “Θεατρόpolice”, σε σκηνοθεσία της Γιούλης  Μαρούση, για τη στήριξη στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, αποδεικνύοντας έτσι την ευαισθησία τους  στις γυναίκες θύματα βίας. Το συγκεκριμένο δραματικό  έργο είναι καταπέλτης για την έμφυλη βία και την εξουσία της πατριαρχίας και προκαλεί μέσα από την ρεαλιστική απόδοσή του, έντονα συναισθήματα και προβληματισμό.

Η κα Μπόκα Γεωργία, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου, ευχαριστεί  θερμά τους ηθοποιούς της παράστασης, για την εξαιρετική ερμηνεία των ρόλων τους, καθώς και τη σκηνοθέτιδα Γιούλη Μαρούση, που έδωσε νέα πνοή στο κείμενο του Μάριου Ποντίκα, πετυχαίνοντας να “μιλήσει” με εκρηκτικό τρόπο για διαχρονικά ταμπού και ιδεοληψίες.

Ευχή όλων μας να συνεχιστεί η γόνιμη καλλιτεχνική πορεία της ομάδας “Θεατρόpolice”, αποδεικνύοντας πως η Τέχνη με άγημα των ανθρώπινη ευαισθησία λειαίνει τις κοινωνικές παθογένειες».

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών - Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας σε ανάρτησή της αναφέρει σχετικά:

«Θερμά συγχαρητήρια στην ερασιτεχνική μας θεατρική ομάδα ΘΕAΤΡοPolice, για την καταπληκτική και καθηλωτικη θεατρική παράσταση "Ο ΓΑΜΟΣ" του Μ. Ποντίκα,  που ανέβασε στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στις 14, 15 & 16 Ιουνίου,  παρουσιάζοντας με ρεαλισμό την λεκτική, σωματική, ψυχολογική κακοποίηση των γυναικών και την ενδοοικογενειακη βία. Το πρόβλημα υπήρχε και δυστυχώς υπάρχει και σήμερα. Η απίστευτη κοφτερή σκηνοθετική "ματιά" και προσέγγιση της σκηνοθέτη, Γιούλη Μαρούση, η οποία δεν στρογγυλοποίησε τις άκρες, δεν έκρυψε την τοξικότητα, αλλά έδειξε σε όλους την νοσηρή, ωμή πραγματικότητα, χωρίς υπεκφυγές, καθήλωσε το κοινό με σοκαριστικό τρόπο. Οι εκπληκτικές ερμηνείες όλων των συναδέλφων μας, κατάφεραν να αποδώσουν με μοναδικό τρόπο τον κάθε ρόλο. Με τις τρεις παραστάσεις της ομάδας στηρίχθηκαν ο Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών Αγρινίου, ο σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες  "Η ΦΛΟΓΑ" και η οικογένεια συναδέλφου μας.  Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους στηρίζουν την θεατρική μας ομάδα όλα τα χρόνια λειτουργίας της. Η λειτουργία της ομάδας μας αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της αστυνομίας, όσο και το πνευματικό υπόβαθρο των αστυνομικών.  Συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και στην άνοδο του βαθμού εκτίμησης της κοινωνίας για τους αστυνομικούς μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Επίσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Συγχαρητήρια στην ερασιτεχνική μας θεατρική ομάδα ΘΕAΤΡοPolice, για την καταπληκτική και καθηλωτικη θεατρική παράσταση που ανέβασαν στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στις 14, 15 & 16 Ιουνίου, Ο ΓΑΜΟΣ του Μ. Ποντίκα ,παρουσιάζοντας με ρεαλισμό την λεκτική, σωματική, ψυχολογική κακοποίηση των γυναικών και την ενδοοικογενειακη βία. Το πρόβλημα υπήρχε και δυστυχώς υπάρχει και σήμερα. Η απίστευτη κοφτερή σκηνοθετική "ματιά" και προσέγγιση της σκηνοθέτη, Γιούλη Μαρούση, η οποία δεν στρογγυλοποίησε τις άκρες, δεν έκρυψε την τοξικότητα, αλλά έδειξε σε όλους την νοσηρή, ωμή πραγματικότητα, χωρίς υπεκφυγές, καθήλωσε το κοινό με σοκαριστικό τρόπο. Οι εκπληκτικές ερμηνείες όλων των συναδέλφων μας, κατάφεραν να αποδώσουν με μοναδικό τρόπο τον κάθε ρόλο.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΔΙΩΤΗΣ Νικόλαος

(Αγρίνιο, 17 Ιουνίου 2024 αριθ. Πρωτ.: 13/2024)