Συνάντηση στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την ακαρπία εσπεριδοειδών

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Συνάντηση για αγροτικά θέματα και την ακαρπία των εσπεριδοειδών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Θανάση Μαυρομάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Ανδρέα Φίλια και την συμμετοχή του Προέδρου της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου και του Γεωπόνου και παραγωγού κ.Γεράσιμο Χρήστου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρεδόθη επιστολή  όπου ζητείται από τους δυο Αντιπεριφερειάρχες να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη των αγροτών που χρόνια τώρα βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται.

Όπως ανέφερε ο κ. Δ. Αναστασίου  «… η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και φέρνει μαζί της πολλά προβλήματα, ένα από αυτά είναι και η ακαρπία που παρατηρείται στην ποικιλία πορτοκαλιών ναβαλίνα, αφού σε πολλά περιβόλια της περιοχής μας ξεπερνά και το 70%» .

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν και οι κύριοι Κοντογιάννης Γεώργιος και Σάββας Βλάχος, τους οποίους και ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθειά τους, επεσήμανε ο κ. Δ. Αναστασίου.