«Γιορτή Παραμυθιού» στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης, στο Αγγελόκαστρο

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Η Γιορτή Παραμυθιού πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ένα... παραμυθένιο τοπίο, το οποίο διαμορφώθηκε γι΄αυτό τον σκοπό, στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγγελόκαστρο. Τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, φρόντισαν να ντύσουν τους τοίχους του Μουσείου με υπέροχες ζωγραφιές!

Μικροί και μεγάλοι παραμυθάδες... ένωσαν δυνάμεις σε μια γιορτή του παραμυθιού και σε έναν χώρο που φέρει τη "σφραγίδα" του Θόδωρου Τσιλίκα, βραβεύτηκαν τα παιδιά που μάγεψαν το κοινό με τις ιστορίες τους. "Ψυχή" της εκδήλωσης, η Έφη Σαμαρτζοπάνου (Αριάδνη Δάντε) και παρουσιάστρια η Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου.

Παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Ζαμπάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Ανδρέας Σκαρτσάρης, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Μαρία Παπαγεωργίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Γιαννιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου, Πάνος Κοτούμπας και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στην Γιορτή Παραμυθιού, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας – Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης, τίμησε την πολυγραφότατη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγγελόκαστρο και η οποία με πολύ αγάπη έχει "αγκαλιάσει" το Μουσείο του χωριού.

Στη συνέχεια, το Εργαστήρι Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την ομάδα «Το σεντούκι του παππού» και τον Δήμο Αγρινίου, πραγματοποίησαν την απονομή των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα «Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας».

43 παιδιά από 6 Δημοτικά Σχολεία τίμησαν τον Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα τη Μυθολογία και τα Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας. Η Μαρία Πασχέντη, μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης από το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου, κέρδισε το Βραβείο Συγγραφής Παραμυθιού, με το παραμύθι "Η εκδίκηση των μαγισσών".

Πρόκειται για ένα παραμύθι που αναδεικνύει το βελανιδοδάσος της Αιτωλοακαρνανίας, όπου οι μάγισσες επιτίθενται στο νεραϊδοχωριό, αλλά στο τέλος νικά η αγάπη...

Οι μαθητές της Β΄τάξης, του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου απέσπασαν το 1ο Βραβείο Συγγραφής παραμυθιού, στην ομαδική κατηγορία.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς για την παρακίνηση των παιδιών. Συμμετείχαν συγκεκριμένα:

Δημοτικό Σχολείου Δοκιμίου (14 μαθητές)

9° Δημοτικό Σχολείο Αγρίνιου (1 μαθήτρια)

17° Δημοτικό Σχολείο Αγρίνιου (20 μαθητές)

21° Δημοτικό Σχολείο Αγρίνιου (1 μαθητής)

1° Δημοτικό Σχολείο Καινούργιου (1 μαθητής)

3° Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού (6 μαθητές)

Η δράση ήταν εγκεκριμένη με την υπ΄αριθμ. Φ.23.2/12364/5-9-2023 της Διεύθυνσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Φ.23.2/4095/1-3-2024 για τον διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα «Μυθολογία και Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας».

Στον χώρο του Μουσείου βρίσκονταν επίσης, ο βιβλιοπώλης Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, με μια υπέροχη συλλογή βιβλίων αποκλειστικά από Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».