Σπουδαία εμφάνιση της Χορωδίας του Morgan State University, στο Μεσολόγγι  

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Η διάσημη Χορωδία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Morgan State έδωσε χθες Δευτέρα 27 Μαΐου στο Μεσολόγγι, μια μοναδική συναυλία με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Μεσολογγίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Λιμανιού, μαγεύοντας το πολυπληθές κοινό!

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κου Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη διεύθυνση του Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους ήρθε πριν το τέλος της συναυλίας, όπου η Δημοτική Χορωδία Ι.Π. Μεσολογγίου ανέβηκε στη σκηνή ξανά, για να τραγουδήσει μαζί με την χορωδία του Morgan State University, στην ελληνική γλώσσα, την «Άρνηση» του Γιώργου Σεφέρη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Με το πέρας της συναυλίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και οικοδέσποινα της βραδιάς, κα Νεκταρία Αλετρά πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Διευθυντή της αμερικανικής χορωδίας και στον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Dr. David Wilson, εκφράζοντάς τους την ευχή:«μακάρι να σας φιλοξενήσουμε πάλι εδώ και μάλιστα σύντομα»!

Το Πανεπιστήμιο Morgan State βρίσκεται στη Βαλτιμόρη της Πολιτείας Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η 30μελής  Χορωδία έχει εμφανιστεί στη χώρα της καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων όλων των ηπείρων, εκτός από την Ανταρκτική. Το ρεπερτόριο της εκτείνεται από την κλασική έως τη γκόσπελ μουσική. Συνεργάζεται με πολλές κορυφαίες ορχήστρες των Ηνωμένων Πολιτειών όπως η New York Philharmonic Orchestra, η Lincoln Center Jazz Orchestra, η Los Angeles Philharmonic, κ.α.

Μερικές από τις πιο ιστορικές εμφανίσεις της είναι στο Carnegie Hall, στο Lincoln Centre και στον Λευκό Οίκο, και συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες όπως η Jessye Norman και ο Bobby McFerrin.