Εκπαιδευτική δράση μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στην Μπαμπίνη

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Εκπαιδευτική δράση πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Η δράση περιελάμβανε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης, καθώς επίσης και συνέντευξη με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Τους μαθητές της Δ΄τάξης συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί: Βλαχομήτρου Γεωργία (υποδιευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου) Πιπερίγκου Ασπασία και Καλαντζής Κων/νος.

Τους μαθητές της Τρίτης τάξης συνόδευαν οι: Καραμητοπούλου Γεωργία, Κουτσιούμπα Παρασκευή, Σάκκου Ελάνη, Τουλιάτου Έλενα.

Η κα Βλαχομήτρου Γεωργία παρουσίασε τους μαθητές και μια εισαγωγή για της εκπαιδευτικές δράσεις.

Οι μαθητές της Δ΄τάξης διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με την περιοχή Ξηρομέρου, στις οποίες απάντησε με προθυμία ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Κατόπιν, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν από τον Καθηγητή ΕΚΠΑ, κ. Γιώργο Μπαρμπαρούση, εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα και διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με τις τοπικές ασχολίες των κατοίκων.

Στη συνέχεια πήγαν στο Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης και συζήτησαν με την δασκάλα κα Ελεάνα Γιαννάκη και τους μαθητές, για τον τρόπο διδασκαλίας.

Στο τέλος ξεκουράστηκαν και κατόπιν έπαιξαν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Επισημαίνουμε ότι Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με ευθύνη της οποίας οργανώθηκε η εκπαιδευτική δράση, είναι η κα Κων/να Τασούλη, με καταγωγή από την Μπαμπίνη.

Πηγή:

https://mpampiini.blogspot.com/