Αγρίνιο: Τιμήθηκαν δημοσιογράφοι - Εκδότες του τοπικού τύπου που «έφυγαν»

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου, βραδιά μνήμης και τιμής στους βετεράνους του τοπικού Τύπου που έφυγαν από τη ζωή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εβδομαδιαίες εφημερίδες ΜΑΧΗΤΗΣ και ΠΑΛΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ με συνδιοργανωτή τον τ. Πράκτορα Εφημερίδων Βλάση Αλμπάνη. Την εκδήλωση παρουσίασε ο εκδότης του ΜΑΧΗΤΗ, δημοσιογράφος κ. Νίκος Κανής ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σε όσους συνέδραμαν στην εκδήλωση. Τηρήθηκε, ακόμη, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη τους.

Οι απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν ήταν οι:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΝΤΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΑΠΙΚΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (τ. Πράκτορας Εφημερίδων)

Παρευρέθηκαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, η Νάντια Σαμαρά ως εκπρόσωπος του τοπικού τύπου, ενώ παρέστησαν επίσης, αντιδήμαρχοι Για , εκπρόσωποι φορέων και αρκετοί συμπολίτες μας.

Για τους απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφους μίλησαν η κα Κατερίνα Κιτσάκη, Δικηγόρος, η κα Κωνσταντίνα Κουτσονίκα, Φιλόλογος και η κα Καλλιόπη Μυρισιώτη, Δημοσιογράφος.

Κεντρική Ομιλήτρια ήταν η κα Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ).

Έκθεση πρωτοσέλιδων εφημερίδων

Παράλληλα, λειτουργεί και έκθεση πρωτοσέλιδων εφημερίδων στον Εκθεσιακό Χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία στον τοπικό, αθηναϊκό και διεθνή Τύπο. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο κ. Βλάσης Αλμπάνης ενώ τεχνική υποστήριξη παρέχει ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.

Την σημερινή εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υποστήριξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις : ΕΙΕΤ, ΕΙΗΕ, AEJ & Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.