Εγκαινιάστηκε η Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου, στο Μεσολόγγι

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου με θέμα: «Της Εξόδου… Άνθρωποι και Τόποι», πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου, στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μεσολόγγι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομάτης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Φωτεινή Σαράντη, ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας, Αμαλία Βούλγαρη και αρκετοί φίλοι της τέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουλίου 2024 και διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων των Εορτών Εξόδου, οι οποίες διοργανώνονται από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η θεματική και το περιεχόμενο της έκθεσης περιλαμβάνουν χαρακτηριστικές εικόνες και μορφές του σύγχρονου Μεσολογγίου, αποτυπωμένες αριστοτεχνικά μέσα από το φακό του καλλιτέχνη, αλλά και στιγμές των γιορτών Εξόδου και των πανηγυριών του Αη Συμιού και της Αγ. Αγάθης που ενώνουν το χθες με το σήμερα. Μεγάλο μέρος του φωτογραφικού υλικού αναφέρεται στην πρόσφατη ιστορία της Ιερής Πόλης, η οποία κορυφώνεται στην ηρωική ‘Εξοδο του 1826, που έχει σφραγίσει τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Απριλίου έως 22 Ιουλίου και η είσοδος σε αυτή θα είναι ελεύθερη.

Φωτογραφίες: Κώστας Βλαχογιάννης (https://www.facebook.com/messolonghim)