Θάνος Ν. Κουτσογούλας: Με τους Νέους του Ολυμπιακού στον τελικό του UEFA Youth League

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Αγρινιώτη ποδοσφαιριστή Θάνο Ν. Κουτσογούλα και τους Νέους Κ19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι βήμα-βήμα κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League, καθώς απέκλεισαν στη διαδικασία των πέναλτι και τη Ναντ, στον ημιτελικό που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας. Τώρα απομένει ο μεγάλος τελικός με αντίπαλο την ομάδα της Μίλαν!

Ο Θάνος (Θανάσης) Κουτσογούλας αγωνίζεται με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο αριστερό του μπράτσο, κάτι που πέρα από μεγάλη ευθύνη, είναι και μία τεράστια τιμή. Ως ο «captain» της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού, την έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρες για τον σύλλογο επιτυχίες, αν και ο ίδιος δηλώνει… διψασμένος για την συνέχεια.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του δήλωσε:«Είναι μία τεράστια τιμή αυτό που ζούμε. Όμως αυτή η ομάδα έχει πραγματικά τόσο πολύ ταλέντο που δεν θέλω να πω πως έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο. Θέλουμε απλώς να γίνουμε όλοι όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται».

Οι Τρομεροί οι «μπέμπηδες» του Θρύλου, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα σε επίπεδο ακαδημίας που φτάνει μέχρι την τελική φάση (Final Four) της διοργάνωσης που διεξάγεται 19 έως 22 Απριλίου στη Νιόν της Ελβετίας, έχοντας καταφέρει μέχρι τώρα να αποκλείσουν ομάδες όπως οι Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς και Μπάγερν Μονάχου και τη Νάντ, ενώ επάξια πήραν μια θέση στον τελικό του Youth League και γενικότερα σε διοργάνωση της Ευρώπης.

Μαζί του σε αυτή την σπουδαία στιγμή της ζωής του, βρίσκονται στη Νιόν και οι δικοί του άνθρωποι, ο πατέρας του Νίκος, η μητέρα του Ντόρα και ο αδερφός του, για να χαρούν μαζί με όλους τους φιλάθλους, τις επιτυχίες του ίδιου και της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού!

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Θάνος Κουτσογούλας (γεννημένος στις 03/04/2004), έχει καταγωγή από Αγρίνιο και από την πλευρά του πατέρα του Νίκου, οικογενειακές "ρίζες" (γένος Δρακόπουλου) από τα Καλύβια Αγρινίου, ωστόσο γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και έκανε τα πρώτα του "βήματα" στο ποδόσφαιρο όταν ήταν τεσσάρων ετών, στον Τριφυλλιακό.

Ο μικρός, τότε, Θάνος έμαθε τα “μυστικά” της μπάλας και άρχισε να αναπτύσσει τα χαρακτηριστικά του, για μια δεκαετία, πριν έρθει ο Ολυμπιακός και τον πάρει στην Ακαδημία του. Τότε έχοντας εξαιρετικά στατιστικά με την μικτή της ΕΠΣΑ ανάγκασε τους “Ερυθρόλευκους” να προχωρήσουν στην απόκτηση του.

Ο Κουτσογούλας με τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε όλες τις κατηγορίες, με την πρώτη του… επαφή με το “επίσημο” ποδόσφαιρο να είναι στη Super League U15, τη σεζόν 2018-2019. Ο νεαρός τότε πήρε 23 συμμετοχές στα “πόδια” του και σκόραρε 4 γκολ, ενώ μέτρησε 5 ασίστ. Οι επιδόσεις του έφτασαν μέχρι το final four του πρωταθλήματος, ενώ η επόμενη σεζόν έμελλε να τον βρει στο Attica Cup U16.

Παράλληλα θα ενταχθεί στην U17, συναντώντας τους… μεγαλύτερους και παρέμεινε μόνο στις 5 συμμετοχές, χωρίς να χάνει το κουράγιο του, αλλά δούλεψε σκληρά στην προπόνηση για να αποδείξει ότι πρέπει να πάρει ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες ήρθαν, έναν χρόνο αργότερα (κουτσουρεμένες), όπου τη σεζόν 2020/2021 αγωνίστηκε σε… πέντε παιχνίδια (λόγω της πανδημίας) και σκόραρε τρία γκολ και τρεις ασίστ, αλλά τα η διακοπή του πρωταθλήματος θα τον αφήσει (όπως όλα τα ταλέντα) έναν χρόνο χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα.

Στην επιστροφή ξανά στο γήπεδο, ο νεαρός πήρε… προαγωγή στην U19, εκεί που θα συναντήσει τον κ. Συλαιδόπουλο και θα τον μετατρέψει σε επιθετικό χαφ. Ο Έλληνας προπονητής ήξερε καλά πως θα “ανέβαζε” τον νεαρό ποδοσφαιριστή του, όπερ και εγένετο. Μπορεί η σεζόν να μην τελείωσε όπως όλοι θα ήθελαν στον Πειραιά, αλλά ο 18χρονος ποδοσφαιριστής θα σκοράρει και θα “πασάρει” 4 φορές σε 23 συμμετοχές, ενώ βοήθησε στα μέγιστα επιθετικά την ομάδα του.

Η απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού να τον βάλει σαν επιθετικό χαφ, όχι μόνο πέτυχε, αλλά πλέον έχει φτιάξει ένα πολυεργαλείο, που μπορεί να αγωνιστεί καλά τόσο ως εξτρέμ, όσο και σαν 8αρι – 10αρι.

Σαν επιθετικός μέσος ο Κουτσογούλας έχει άψογη τεχνική κατάρτιση και ικανότητες που βελτιώνει συνεχώς. Όπως το ένας εναντίον ενός, αλλά και οι ατομικές του ενέργειες, που δουλεύει καθημερινά.

Στον Ολυμπιακό, οι προπονητές του τον διακρίνουν για την κάθετη πάσα με ακρίβεια, ενώ η σκέψη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι εντυπωσιακή, καθώς μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα και να διαβάσει το παιχνίδι, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Αυτό που τον διακρίνει, κυρίως, είναι η ταχύτητα και η μεταφορά της μπάλας, που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής στη θέση του.

Ο ίδιος προσπαθεί καθημερινά, παλεύει και θέλει να είναι πάντα έτοιμος σε κάθε δυσκολία, που θα χρειαστεί με τον Ολυμπιακό να έχει έναν ποδοσφαιριστή… πολυεργαλείο για το ρόστερ του, αλλά και ο ποδοσφαιριστής έχει μια ομάδα που μπορεί να τον ανεβάσει! Ας τον εκτοξεύσουν οι “Πειραιώτες” γιατί το ταλέντο του νεαρού φέρει την… υπογραφή τους!

Χωρίς ακόμα να έχει κλείσει καλά καλά δύο δεκαετίες ζωής, ο Θάνος Κουτσογούλας παρέα με τους συμπαίκτες του θα «παλέψουν» για να κάνουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και Πρωταθλητές Ευρώπης!

 

Πληροφορίες από:

https://www.olympiacos.org/

https://talentabout.gr/tag/koutsogoulas/

www.bnsports.gr