?php /** * @package Helix Framework * Template Name - Shaper Helix - II * @author JoomShaper http://www.joomshaper.com * @copyright Copyright (c) 2010 - 2015 JoomShaper * @license http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPLv2 or later */ //no direct accees defined ('_JEXEC') or die ('resticted aceess'); ?> Στη τελική "ευθεία" το έργο βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στα Καλύβια

Στη τελική "ευθεία" το έργο βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στα Καλύβια

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 

Συνεχίζονται οι τεχνικές εργασίες για το έργο που αφορά στην αντικατάσταση και έλεγχο ροών, τμημάτων του δικτύου υδροδότησης, στην περιοχή Πλατάνου Καλυβίων και Καλυβίων του τομέα αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Το έργο αντικατάστασης παλαιών αγωγών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή, ήταν αναγκαίο να υλοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησης των οικιών και των κατοίκων της περιοχής, στα συγκεκριμένα τμήματα που πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες.

Αναφορικά με τις αντικαταστάσεις παλαιών αγωγών, επισημαίνεται στην Τεχνική περιγραφή ότι «…η αξιοπιστία αυτών ήταν χαμηλή, αφού παρουσίαζαν πολλαπλές των αναμενομένων (σε πλήθος και είδος) βλάβες, με αποτέλεσμα επίσης πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Οι αγωγοί αυτοί κρίθηκαν ανεπαρκείς, σε μια σειρά περιπτώσεων και συμβάντων των τελευταίων ετών. Ως συμβάντα, εδώ, διαλαμβάνονται οι πολύ συχνές βλάβες, οι οποίες περαιτέρω μεταφράζονται: i. σε συχνές διακοπές ii. σε επικινδυνότητα και iii. σε άμεσο και έμμεσο κόστος (κόστος “συντήρησης” και “ευκαιρίας”). Για τους λόγους αυτούς οι παρεμβάσεις (ήτοι η αντικατάσταση) ήταν αναγκαίες προκειμένου να αρθεί η αδυναμία της απρόσκοπτης και ομαλής υδροδότησης των περιοχών που εξυπηρετούν».

Ο γενικός τίτλος του έργου είναι:«Κατασκευή αγωγών και διατάξεων ελέγχου και μετρήσεων διαρροών δικτύων ύδρευσης» με το συνολικό μήκος κατασκευής αγωγών από Δοκίμι έως οικισμό Πλατάνου και δυτικά προς Καλύβια, να είναι 6.480 μ.

Το γενικό έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης, εντός Αγρινίου αλλά και δημοτικών διαμερισμάτων, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”.