?php /** * @package Helix Framework * Template Name - Shaper Helix - II * @author JoomShaper http://www.joomshaper.com * @copyright Copyright (c) 2010 - 2015 JoomShaper * @license http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPLv2 or later */ //no direct accees defined ('_JEXEC') or die ('resticted aceess'); ?> Συνεχίζονται έως 31/03 οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής, στο Αγρίνιο

Συνεχίζονται έως 31/03 οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής, στο Αγρίνιο

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) συνεχίζονται οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με την αξιόλογη παράσταση «Λυκοχαβιά» από το ομώνυμο διήγημα του Κώστα Μπαρμπάτση, στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου.

Η παράσταση είναι μία Συμπαραγωγή των δύο Θεάτρων η οποία ανεβαίνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15 μ.μ. και Κυριακή στις 6.15 μ.μ., έως 31 Μαρτίου 2024.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι όλοι οι συντελεστές της παράστασης δικαίως απέσπασαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους. Καθήλωναν τον θεατή με τη δύναμη των λέξεων και τη σημασία της εκφοράς του λόγου, αλλά σε κάποια σημεία της παράστασης οι λέξεις ήταν περιττές..Το κείμενο ρέει αβίαστα. Πλοκή, κορυφώσεις, ανατροπές και εντυπωσιακό τέλος…

Η δήλωση του συγγραφέα Κώστα Μπαρμπάτση:

« Η «Λυκοχαβιά» βρήκε τη φωνή της, μέσα απ’ τις εξαίσιες ερμηνείες των Αιμίλιου Αλεξανδρή, Μαριάννας Νικολογιάννη και Σπυριδούλας Κουμπούρη. Καταπληκτική η σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, η δημιουργική επεξεργασία με παρεμβάσεις που τολμώ να πω ότι «διόρθωναν» το κείμενο. Επίσης, απόλυτα ταιριαστά με την ιστορία τα σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Κρέτση. Σας ευχαριστώ θερμά…»

σκηνοθεσία - διασκευή - δραματουργική επεξεργασία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

σκηνικά- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ

φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ

βοηθός σκηνοθέτη: ΟΛΓΑ ΔΑΣΚΑΛΗ

φωτογράφιση- βίντεο: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΜΑΛΕΤΣΟΣ

τρέϊλερ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

παίζουν:

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ

Λίγα λόγια για το έργο:

Τρεις ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία της Λυκοχαβιάς φέροντας μαζί τους μια ολόκληρη κοινωνία γεμάτη μίσος και λύσσα για λιντσάρισμα . Ανατριχιαστικές φιγούρες που επιτίθενται στην ελευθερία και την ομορφιά με αβυσσαλέο μίσος και με λάβαρο την υποτιθέμενη απειλή . Μια κοινωνία που θέριεψε μέσα στα χρόνια και έφτασε μέχρι σήμερα να δημιουργεί αγέλες φονιάδων. Νοικοκυραίων φονιάδων που μετά πάνε σπίτια τους και κοιμούνται. Σκοτεινοί καιροί από τότε. Ο Τσίλιας , ο Ζάρκος , ο Νικολός , ο Γάκιας και ένα ολόκληρο χωριό στις πλάτες τριών ηθοποιών οι οποίοι μοιράζονται ανάμεσα στην αφήγηση και την αναπαράσταση, εκφέρουν γνώμη και εμπλέκονται συναισθηματικά με την ιστορία και τους ήρωές της.

Παραστάσεις:

κάθε  Παρασκευή -Σάββατο 9:15 μ.μ. και  Κυριακή 6:15 μ.μ.

Ώρες ταμείου στο Μικρό Θέατρο (Κέντρου 26, Αγρίνιο)

κάθε Παρασκευή, Σάββατο από τις 7.00 – 9.00 μ.μ. και

Κυριακή από τις 5.00 – 6.00 μ.μ.

τιμή εισιτηρίου: 10 €, γενική είσοδος 

τηλ. κρατήσεων: 26410-46619

Διάρκεια: 75’ (χωρίς διάλειμμα)

*Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:

Ο Κώστας Μπαρμπάτσης γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος με ειδίκευση στην εκπαιδευτική τεχνολογία και στα πολυμεσικά τρισδιάστατα εικονικά περιβάλλοντα. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική γραφή» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ από το 2004 διδάσκει Πληροφορική στο δημόσιο σχολείο. Διήγημά του έχει δημοσιευθεί στο συλλογικό έργο Κι αν τα κτίρια μιλούσαν... των εκδόσεων Κέδρος. Η συλλογή «Λυκοχαβιά» είναι το πρώτο του βιβλίο. Αποτελεί μια συλλογή έξι διηγημάτων στα οποία πρωταγωνιστεί η ντοπιολαλιά της ελληνικής υπαίθρου με πρωταρχικό τοπίο εκείνο της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, κατά τη διάρκεια του πολέμου, της Κατοχής, και του Εμφυλίου.

* Έξι ιστορίες που τις χαρακτηρίζει η απώλεια, η χαμένη λογική, η μάχη τόσο με τους γύρω όσο και με την ίδια τη ζωή, όταν είσαι ένας άνθρωπος εύθραυστος και αντιμέτωπος με τη σκληρότητα που σε περιβάλλει.

Στη «Λυκοχαβιά» τα θέματα των ιστοριών μπορεί να είναι σκληρά και το πέπλο που σκεπάζει τις ιστορίες βαρύ, όμως μέσα από τις σελίδες τους χαράζουν ελπίδες για το πείσμα της ζωής, για την ταπεινότητα, για τη συγχώρεση, για πράξεις καλοσύνης κ.α. (Πηγή: literature.gr)

ΣΠΟΤ: https://www.youtube.com/watch?v=UUBQDYFi9S0