Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευθ. Πριόβολου

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Παρουσία πολλών φίλων του βιβλίου και αρκετών συμπατριωτών του από το Αγγελόκαστρο, παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη 28 Φεβρουάριου, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, το νέο μυθιστόρημα του Ευθυμίου Πριόβολου με τίτλο «Εκεί ήταν η αγάπη» από τις Εκδόσεις ΚΨΜ.

Ομιλητές ήταν οι:

Χρυσούλα Σπυρέλη, Φιλόλογος

Έφη Τάτση, Δικηγόρος

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, Φυσικός

Στη μουσική:

Στάθης Κρέτσης, πιάνο και Θοδωρής Κουτσουπιάς, φωνή

Ο συγγραφέας έγραψε γι΄αυτή την εκδήλωση:

Ένα βιβλίο είναι ο κόσμος 

Χτες, το κακογραμμένο και ανήθικο βιβλίο της ελληνικής Πολιτείας ήταν ανοιχτό στη σελίδα των Τεμπών. Ναι, ένα βιβλίο είναι ο κόσμος και όσα γίνονται γύρω μας,  ένα ωραίο βιβλίο για μάθηση, αλλά όχι χρήσιμο για κάποιον που δεν μπορεί ή δεν θέλει να το διαβάσει… 

Χτες πάλι, μέσα σε ανάμεικτα συναισθήματα, μια κοινότητα ανθρώπων στο Αγρίνιο «διάβασε» ένα άλλο βιβλίο, που έλεγε ότι η αγάπη μπορεί να υπάρχει παντού, ώστε τα μάτια και τα βλέμματα και τα χαμόγελα να μην γίνονται ανάμνηση και θλίψη. Να γίνει, λέει αυτό το βιβλίο, η αγάπη δύναμη και ζωή όχι μόνο στα συναισθήματα και στις προσωπικές σχέσεις, αλλά και στα κοινωνικά και στα πολιτικά και στα ιστορικά δρώμενα. Γιατί αγάπη χωρίς έγνοια και φροντίδα για τον άνθρωπο, δεν είναι αγάπη.

Κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για τις πενήντα εφτά ψυχές και ξορκίσαμε το κακό με αυτό το βιβλίο, το μυθιστόρημα του γράφοντος «Εκεί ήταν η αγάπη» των εκδόσεων ΚΨΜ.

Η Χρυσούλα Σπυρέλη, η Έφη Τάτση, ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου μας περπάτησαν στις γειτονιές του βιβλίου, χτεσινές και τωρινές. Ο Θοδωρής και ο Στάθης, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, τραγούδησαν, τραγούδια του βιβλίου, γραμμένα για την αγάπη. Η Σπυριδούλα Παπαϊωάννου, η συντονίστρια, ισοκρατούσε την εκδήλωση στους ήχους της βραδινής ομήγυρης. Η δημοσιογράφος Δήμητρα Λαοπόδη, η οποία φιλοξένησε τον συγγραφέα στο στούντιο του "92,8 Δυτικά FM" σε πρωινή συνέντευξη, έκανε γνωστότερη την εκδήλωση. Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος του βιβλιοπωλείου "Planus" διέθεσε το βιβλίο και ο Δήμος Αγρινίου στέγασε φιλόξενα αυτή την γιορτή.

Η ανταπόκριση των φίλων του βιβλίου, των φιλαναγνωστών, συναδέλφων, ομότεχνων, πέρα από κάθε προσδοκία. Αδιαχώρητο στην αίθουσα, αδιαχώρητο και έξω από την αίθουσα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη του κόσμου!

Για την αγάπη που «πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει..», για την αγάπη που «ουδέποτε εκπίπτει». Με εκτίμηση,

Ευθύμιος Πριόβολος»

Του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του!