"Τρίποντα" στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σημέρα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, υλοποίησε στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Αγρινίου το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού σχολείου στην Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Στόχος του προγράμματος είναι να προάγει την ισότητα των δύο φύλων καθώς και να έρθουν σε επαφή με το άθλημα όσο περισσότερα αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών και να τους δοθεί το ερέθισμα να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω.

Επίσης, μέσα από την σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος και την σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Ναούμη, έπαιξαν, διασκέδασαν και γνώρισαν σε βάθος το άθλημα που έχει γράψει ιστορία στην Ελλάδα.

Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php