Καλύβια: Έπεσε κομάτι της στέγης από το εξωκλήσι του Άι Θανάση

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Μια λυπηρή και δυσάρεστη εικόνα αντίκρυσαν σήμερα δυο συγχωριανοί μας που επισκέφθηκαν την περιοχή "κτήμα Παπαφώτη" βόρεια των Καλυβίων, όπου βρίσκεται το εξωκλήσι του Άι Θανάση, αφού πλησιάζοντας πιο κοντά διαπίστωσαν ότι, ένα μεγάλο κλαδί δέντρου έχει καταπέσει πάνω στη σκεπή και έχει καταστρέψει ένα κομμάτι της, κοντά στο τέμπλο.

Δυστυχώς το εκκλησάκι υπέστη σημαντική ζημιά, πιθανά λόγω της κακοκαιρίας και των ανέμων που επικράτησαν στην περιοχή πριν αρκετές μέρες. Οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο σημείο πραγματικά ένοιωσαν απογοήτευση για την κατάσταση που έχει περιέλθει πλέον ο παλιός ναός και μας έστειλαν λίγες φωτογραφίες από το εσωτερικό του και μια γενική άποψή του.

Να αναφέρουμε ότι, τον προηγούμενο Μάϊο σε σχετικό άρθρο, είχαμε αναφερθεί στις φθορές που έχουν προκληθεί, κυρίως από την υγρασία, μέσα και έξω από το εξωκλήσι, οι οποίες είναι πολλές.

Αν και ο Άι Θανάσης βρίσκεται σε ιδιωτικό κτήμα, θα προτείναμε να κινητοποιηθούν άμεσα η τοπική εκκλησία και η Κοινότητα Καλυβίων, πάντα σε συνεργασία και συννενόηση με τον ιδιοκτήτη, ώστε και με την συνδρομή όλων των κατοίκων του χωριού μας να εξευρεθούν τρόποι για να επισκευασθεί η μεγάλη ζημιά στη σκεπή, καθώς και οι φθορές που υπάρχουν εντός του ιστορικού εξωκλησιού.