Ενορία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων: Πρόσκληση προς τους μαθητές για το Κατηχητικό

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Στην Ενορία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων λειτουργεί κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, το εκκλησιαστικό κατηχητικό σχολείο και η Εκκλησία μας καλεί όλα τα παιδιά της σε ένα ταξίδι, ώστε να γνωρίσουν το Χριστό, την διδασκαλία Του, να κάνουν νέους και καλούς φίλους και να λάβουν χρήσιμα πνευματικά εφόδια για την ζωή τους.

Ο υπεύθυνος διδασκαλίας και ιερέας του χωριού μας, π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, παρακαλεί θερμά, να προσέλθουν με χαρά όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας μας. Οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά να το παρακολουθούν τακτικά. Να φέρουν τα παιδιά τους στο Χριστό μας. Έτσι θα γνωρίσουν το φως το σωστικό, την αλήθεια, την αληθινή πρόοδο, την επιτυχία.

Να θυμίσουμε ότι, στην αρχή της σχολικής χρονιάς στο μήνυμά του και απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.Δαμασκηνός είχε τονίσει ότι:

«Ένα μόνον ζητάει πό σας ο Χριστό μας: να μην ξεχνάτε ποτέ πώς σας αγαπά και πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδι δικά Του. Όσο τ θυμάστε αυτό, θα γίνετε αληθινοί φίλοι με όλους και θ φτιάξετε παρέες γεμάτες χαρά. Τέτοιες παρέες θ συναντήσετε και στ κατηχητικ σχολείο της ενορίας σας. Εκεί θα βρείτε φίλους αληθινούς πού σας περιμένουν για συζήτηση και παιχνίδι. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε και να μάθετε υπέροχα πράγματα, όπως και στ σχολείο σας. Στ κατηχητικ όμως, πάνω απ΄ όλα θ μάθετε για το θέλημα του Θεού και την οικογένειά Του, την Εκκλησία, που μέλ της είστε κι εσείς, όπως όλοι οι βαπτισμένοι χριστιανοί».

Σας περιμένουμε!