Καλυβιώτικη εκπροσώπηση με το Χορευτικό Σταμνάς "Αγία Αγάθη" στις Σέρρες

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Με το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς "Η Αγία Αγάθη" που συμμετείχε στην 9η Χορευτική Συνάντηση στην Κάτω Καμήλα Σερρών, πήραν μέρος και οι συμπατριώτισσές μας από τα Καλύβια, Μαρία Π. Ζαπαντιώτη και Κυριακή Βασιλοπούλου – Αντωνοπούλου, δείχνοντας ότι η περιοχή μας συνεχίζει να εξάγει και να προωθεί τον πολιτισμό!

Τα μέλη του Χορευτικού του Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς "Η Αγία Αγάθη" με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Γεωργία Κορδόση και τον Χοροδιδάσκαλο κ. Γιάννη Χριστοδούλου, φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Μονή Κυρήκου & Ιουλλίτης Σιδηροκάστρου.

Οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από 1-3 Σεπτεμβρίου 2023 και διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Καμήλας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Να αναφέρουμε ότι, στην 9η Χορευτική Συνάντηση συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα όπως: η Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Θεσσαλονίκης,  ο Λαογραφικός Όμιλος Κοζάνης "Οι Φίλοι της Παράδοσης", ο Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης "Το σεργιάνι", ο Όμιλος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Νάουσας ¨Η Αραπίτσα¨, η Θρακική Εστία Κιλκίς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παύλου "Διόνυσος", ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βαλτερού Σερρών "Αριστοτέλης", ο Σύλλογος Κάτω Καμήλας Σερρών κ.ά.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καμήλας, την Παρασκευή 1/9 με την Εβρίτικη Ζυγιά και τον Βαγγέλη Ψαθά στο κλαρίνο, το Σάββατο 2/9 ακολούθησε γλέντι με τους «Εμπειροτέχνες», ενώ την Κυριακή 3/9 τα «ηνία» των εκδηλώσεων πήρε το παραδοσιακό σχήμα BANDA ENTOPICA και βέβαια τα χορευτικά τμήματα από όλη την Ελλάδα που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το πρωί της Δευτέρας 4/9 οι εκδρομείς από την Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου προσκύνησαν Τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού που έφερε στην περιοχή ο πάτερ Ιωάννης από την Κρήτη και ευλόγησε τους πιστούς!

Από το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις Σέρρες τα μέλη του Χορευτικού τμήματος Σταμνάς "Η Αγία Αγάθη" αναχώρησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και σίγουρα η φιλοξενία των διοργανωτών, καθώς επίσης και οι δεσμοί φιλίας που αναπτύχθηκαν με τους άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, θα βοηθήσει μελλοντικά στο ¨χτίσιμο" στέρεων πολιτιστικών ανταλλαγών και στην διοργάνωση αντίστοιχων πολιτιστικών εκδηλώσεων στον τόπο μας!