Τα Καλύβια στην Ενημερωτική Πύλη (portal) της Περιφέρειας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», έχει παραλάβει και λειτουργεί ήδη την πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και 9 σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται στα Καλύβια Αγρινίου.

Στον ψηφιακό Χάρτη με τα Σημεία Ενδιαφέροντος, κάποιος επισκέπτης μπορεί να κάνει αναζήτηση για όποιο σημείο της Περιφέρειας τον ενδιαφέρει, όπου μπορεί να δει φωτογραφίες, αλλά και να διαβάσει κατατοπιστικά κείμενα της κάθε περιοχής.

Έτσι πριν λίγους μήνες,εστάλησαν προς την ομάδα που κατασκεύασε, εμπλουτίζει και ενημερώνει το Portal (πύλη ενημέρωσης) της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ένα μικρό ιστορικό για τα Καλύβια, τους δυο κοντινούς οικισμούς, τα μνημεία, και τους ναούς, αλλά και φωτογραφίες, που προέρχονται από την Ιστοσελίδα Καλύβια Αγρινίου (KALYVIA.GR) και τον Γεώργιο Πανταζόπουλο, τα οποία αφορούν τουλάχιστον 9 σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

Τα Καλύβια και τους οικισμούς Πλάτανος Καλυβίων και Άγιος Γεώργιος Καλυβίων, καθώς επίσης για τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, τον Κοιμητηριακό ναό Αγίου Νικολάου, για το Εξωκλήσι Αγίου Γεωργίου, το Εξωκλήσι Αγίας Ελεούσας, το Εξωκλήσι Αγίου Δημητρίου, την πλατεία Καλυβίων και το Μνημείο Πεσόντων 59 Εκτελεσθέντων πατριωτών. (Υ.Σ. οι εργασίες ενημέρωσης του portal συνεχίζονται)

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της πύλης προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), είναι:

https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/

καθώς επίσης είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές android: (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.dynacomp.wg2021&hl=el&gl=US)

και ios: (https://apps.apple.com/gr/app/western-greece-2021/id1599079209?l=el)

μέσω των οποίων παρέχονται ψηφιακές υπηρεσίες και ψηφιακό περιεχόμενο με σκοπό την ανάδειξη  με πολυεπίπεδο τρόπο της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την τουριστική προβολή αυτής.

Στο πλαίσιο της παραπάνω Δράσης και προκειμένου οι φορείς να έχουν τη δυνατότητα προβολής σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής τους (Μνημεία, Εκδηλώσεις, Επιχειρήσεις, σημεία φυσικού κάλλους κλπ.), πρόκειται να διοργανωθούν ενημερωτικές δράσεις, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε 25 πόλεις και στις τρεις Περιφερειακές ενότητες που αφορούν στην παρουσίαση και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος αλλά και στη δυνατότητα συμπλήρωσης με νέα επιπλέον σημεία, προκειμένου να προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός και ο τουριστικός χαρακτήρας του εκάστοτε Δήμου της ΠΔΕ. Οι ενημερωτικές ημερίδες απευθύνονται σε εκπροσώπους των Δήμων, Πολιτιστικών και Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εφορειών Αρχαιοτήτων, Εκπαίδευσης κ.ά., οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των δεκαεννέα Δήμων, των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, δήλωσε:«Με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιούμε για τη δημιουργία των υποδομών, συνεχίζουμε το έργο μας πιστοί σε όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και κάθε διαθέσιμο μέσο για να οικοδομήσουμε την Δυτική Ελλάδα του αύριο. Δημιουργούμε  Δράσεις-Υποδομές με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και στοχεύουν στην προσέγγιση και κατάκτηση ενός καλύτερου αύριο για τις γενεές που έρχονται. Υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Έργα που συμβάλουν καθοριστικά στην ανάδειξη όχι μόνο της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και του φυσικού κάλλους, των υποδομών και των σημείων ενδιαφέροντος που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί».

Καλύβια άποψη: Φωτογραφία - Γιώργος Καρδαράς

Επισκεφθείτε την ενημερωτική πύλη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/