Από τα Καλύβια θα ¨περάσει¨ το 4ο Βrevet Μεσολογγίου (28/05)

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει το 4ο ποδηλατικό Βrevet Μεσολογγίου "Βασίλης Ράπτης" την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 με τους συμμετέχοντες αθλητές να περνούν από τον σταθμό Ελέγχου που θα είναι στα Καλύβια Αγρινίου. 

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, με μια θαυμάσια ποδηλατική διαδρομή 200 χλμ. με χαμηλά υψομετρικά, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί ποδηλάτες από την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ περιλαμβάνει ως ενδιάμεσους προορισμούς τον οικισμό Πλατάνου, τα Καλύβια, τον οικισμό Αγίου Γεωργίου και την γέφυρα ΔΕΗ στον Αχελώο!

Μάλιστα το περασμένο Σάββατο 20 Μαΐου έγινε από μέλη του Συλλόγου, το preride (αναγνωριστική βόλτα και σήμανση) της νέας διαδρομής του Brevet.

Με βάση τον σχεδιασμό της διαδρομής του μπρεβέ, η εκκίνηση και τερματισμός θα γίνουν στο Μεσολόγγι, ενώ θα περάσουν από Θέρμο, Αγρίνιο, Αστακό και Αιτωλικό. Να σημειώσουμε ότι, οι ποδηλάτες θα διέλθουν από το Αγρίνιο και στα φανάρια του Αγ. Δημητρίου θα στρίψουν αριστερά, προς Δοκίμι, για να ακολουθήσουν πορεία προς το χωριό Καλύβια στο 110ο χλμ. όπου στη διασταύρωση (μικρή πλατεία), θα υπάρχει Chek in και σταθμός τροφοδοσίας.  

Κατόπιν θα εκκινήσουν με κατεύθυνση τον οικισμό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων. Στο 114ο χλμ. οι αθλητές θα ¨συναντήσουν¨ για πρώτη φορά τον δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της χώρας μας, τον Αχελώο και θα περάσουν πάνω από την γέφυρα ΔΕΗ! Κατόπιν, στο 145,5ο χλμ. θα στρίψουν αριστερά στην διασταύρωση με κατεύθυνση προς το χωριό Γουριώτισσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με πρόσφατη απόφαση του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου το "BREVET 200 χλμ." είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Ράπτη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών τον περασμένο Ιανουάριο. Ήταν Καθηγητής Ιταλικών στο Μεσολόγγι και αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό, ενώ συμμετείχε ως ποδηλάτης σε αγώνες brevet.

Δείτε την ποδηλατική διαδρομή πατώντας τον σύνδεσμο:

https://www.openrunner.com/route-details/14551655

Οι εγγραφές για τους ποδηλάτες είναι μέχρι τις 26/5 ημέρα Παρασκευή.