Το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων στις Γιορτές Εξόδου Ι.Π. Μεσολογγίου

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Στην πρωινή πομπή της Κυριακής 9 Απριλίου στα πλαίσια των φετινών Εορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι, συμμετείχε το Χορευτικό Τμήμα Καλυβίων Αγρινίου, αποτελούμενο από μέλη του εφηβικού και του τμήματος ενηλίκων, τιμώντας τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία.

Ήταν επίσης μια συμβολική παρουσία από το χωριό μας, το οποίο ιστορικά είχε συνεισφορά στις πολιορκίες του Μεσολογγίου και οι Καλυβιώτες πρόγονοί μας έδωσαν την ίδια τους τη ζωή σε ιστορικές μάχες που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Και φέτος όπως κάθε χρόνο η συγκίνηση ήταν διάχυτη, ενώ πήραν μέρος πολλά τμήματα συλλόγων με χιλιάδες άτομα και φιλαρμονικές από διάφορες περιοχές της χώρας. Μετά την τέλεση της Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.κ. Δαμασκηνού, έγινε η εκκίνηση της πομπής από τον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων, ενώ πλήθος κόσμου την παρακολούθησε.

Δίπλα στον Τύμβο των Ηρώων τελέσθηκε το Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς και κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Παπαλέξης (Μεσολόγγι), Ελένη Οικονόμου - Ζαχαράτου